Artık Antakya yok, bir medeniyet yıkıldı. Dünya basını manşetlerinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremi böyle yorumluyor

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremleri sonrası 10 ilde büyük yıkımlar yaşandı. Dünya basını büyük felaketi manşetlerine taşıdı. ABD'nin önemli gazetelerinden New York Times, "Artık Antakya Yok" derken, BBC "BM'ye göre felaketin tam boyutu hâlâ belirsiz" yorumunu yaptı. Charlie Hebdo'nun skandal karikatürüne ise Yunan Kathimerini gazetesi yayınladığı karikatürle yanıt verdi: Ay bile ağlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Artık Antakya yok, bir medeniyet yıkıldı. Dünya basını manşetlerinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremi böyle yorumluyor

Dünya tarihindeki en büyük kara depremlerinden biri olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremleri sonrası 10 ilde büyük yıkımlar yaşandı.

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden gelen arama kurtarma ekipleri deprem bölgesinde enkaz altında kalan binlerce insanı kurtarmaya çalışıyor. Dünya basını da bu büyük felaketi manşetlerine taşıdı.

Hürriyet gazetesinde yer alan derlemeye göre depremi okuyucularına duyuran ABD'nin önemli gazetelerinden New York Times, "Artık Antakya Yok" derken, BBC "BM'ye göre felaketin tam boyutu hâlâ belirsiz" yorumunu yaptı. Charlie Hebdo'nun skandal karikatürüne ise Yunan Kathimerini gazetesi yayınladığı karikatürle yanıt verdi: Ay bile ağlıyor.

İşte bazı uluslararası basın kuruluşlarının Kahramanmaraş depremi değerlendirmeleri: 

New York Times: Gazete ''Artık Antakya Yok': Türkler Depremin Bir Kenti, Bir Medeniyeti Yıktığını Söylüyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. NYT haberinde 'Türkiye'de yaklaşık bir asırdır meydana gelen en şiddetli depremin en çok vurduğu bölge olan Antakya'da binlerce kişi, hayatlarını alt üst eden ve birçoğunu evsiz, mülksüz bırakan felakete anlam vermeye çalışıyor. Hatıra yok ve bazıları için burada gelecek yok' ifadelerine yer verdi.

Euronews: Depremzede Kasım Gündüz'ün yaşadıkları Euronews tarafından okurlarına aktarıldı. Enkazdan sağ çıkan Gündüz'ün oğlunun hayatını kaybettiğini yazan Euronews yaşlı adamın karısının hala enkaz altında olduğunu bildirdi. Çiftin 52 yıllık evli olduğunu yazan Euronews haberinde Gündüz'ün şu sözlerine yer verdi; 'Eşimin adı Şefika, ona gülüm dedim… gülüm… sonra Şefika dedim ama ondan bir şey duyamadım. Hiç ses yoktu.'

The Guardian: İngiliz Guardian gazetesi sayfasını enkaz altında doğan ve burada hayata tutuna mucize bebeğe ayırdı. Suriye'deki enkazdan canlı çıkan ancak tüm ailesini kaybeden bebeğe Aya adı verildiğini yazan İngiliz gazete bebeğe büyük amcaya emanet edileceğiniz yazdı.

Yunan Kathimerini gazetesi: Gazete okuyucularına haberi 'Yunan bilim adamları: Hasarın boyutu çok büyük' başlığı duyurdu. Gazetede, Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo’ya yanıt niteliğinde bir karikatür yayımlandı. Söz konusu karikatürde, yıkılan binaların üstünde, gökyüzünde hilal şeklinde bir ayın gözünden bir damla yaş damlıyor.

CNN Yunanistan: 'Ölü sayısı 20 bini aştı salgın korkusu' başlıklı haberinde şu ifadelere yer verdi; 'Türkiye ve Suriye'deki kurtarma ekipleri hayatta kalanları kurtarmak için çabalarken, yardım grupları yeni kar yağışının yanı sıra su, iletişim ve elektrik eksikliğinin ölümcül bir ikincil felaketi tetikleyebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.'

BBC: 'Dondurucu havanın umutları kırdığı' yorumunda bulunduğu haberinde 'Depremlerde 20 binden fazla insanın öldüğü biliniyor. Ancak BM felaketin tam boyutunun hala belirsiz olduğu konusunda uyarıyor' bilgisine yer verdi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin