Arabası olanlar kara kara düşünüyor. Kasko fiyatları bu yıl da resmen uçtu: Kasko ve sigorta poliçelerinde yüzde 140 oranında zamlandı

Yüksek enflasyon ve Türk Lirası'nın döviz karşısındaki aşırı değer kaybı nedeniyle otomobil fiyatları da aldı başını gitti. Araç fiyatlarındaki bu fahiş yükseliş sonrası gözler kasko ve sigorta poliçelerine çevrilmişti. Kasko ve sigorta fiyatlarında korkunç artış görüldü. Geçen senenin bu dönemlerinde 15- 20 bin liraya kasko yaptıranlar şimdilerde bu ücretin 70 bin liraya kadar çıtığını gördü.

Google Haberlere Abone ol
Arabası olanlar kara kara düşünüyor. Kasko fiyatları bu yıl da resmen uçtu: Kasko ve sigorta poliçelerinde yüzde 140 oranında zamlandı

Otomobil fiyatlarındaki artış kasko ve sigorta poliçelerini de uçurdu. Araçlarına yaptırdıkları kaskoyu yenilemek isteyen otomobil sahipleri fiyatları görünce şoke oldu. Geçtiğimiz yıl 15-20 bin liraya kasko yaptıranların önüne 70 bin lirayı bulan poliçeler konuluyor.

Araç sahipleri kasko ve sigorta poliçelere gelen yüksek zam nedeniyle isyan ederken Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı da konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Geçtiğimiz yıla göre fiyatların yaklaşık yüzde 140 oranında arttığını söyleyen Başkan Bağcı, "Şu anda ortalama olarak araçlarda 60-70 bin liranın üzerinde kasko fiyatları gelebiliyor" ifadelerini kullandı.

BAZI TARİFELER YÜZDE 300 ARTTI

Bazı modellerde zammın yüzde 300'ü bulduğunu söyleyen Bağcı şunları söyledi: “Geçen yıla göre fiyatlar ortalama yüzde 140 oranında artış göstermiş durumda. Bazı modellerde yüzde 100 bazı modellerde yüzde 200 hatta yüzde 300’e yakın artış var. Bu aracın marka, model ve parça fiyatı, işçilik gibi kriterler dikkate alınarak belirleniyor. Geçen yıl standart minimum 300 bin TL olan araçlar bu yıl 800-900 bin TL bandındadır. Araç fiyatlarının 3 kat arttığını söylemek gerekirse bu kasko fiyatlarına da yansımaktadır.

Özellikle araba yedek parçalarında da geçen yıla göre yüzde 250’ye yakın artış gözlenmekte. Bunlar doğal olarak araç bedeli, dövizin yükselmesi, parça fiyatlarının yukarı yönlü seyretmesi kasko fiyatlarını direkt olarak etkiliyor. Şu anda ortalama olarak araçlarda 60-70 bin liranın üzerinde kasko fiyatları gelebiliyor" dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin