Antik tiyatro kazısında bulunmuştu. Herkes altın zannetti, gerçek bambaşka çıktı

Tokat'ın Zile ilçesinde Jül Sezar’ın ünlü 'Veni, Vidi, Vici' sözünü söylediği tarihi Zile Kalesi’nin antik tiyatro kısmında kazı çalışması yapıldı. Çalışmada bulunan ve Zileliler arasında 'içinde altın var' iddiaları yayılan tarihi kalıntı bakın ne çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Antik tiyatro kazısında bulunmuştu. Herkes altın zannetti, gerçek bambaşka çıktı

4 bin yıllık Zile Kalesi'nin surlarının kuzey doğusunda kayalar oyularak kazı çalışmaları başladı.

Roma İmparatoru Sezar'ın, Basforos Kralı 2'nci Pharnake'ye kazandığı zaferin ardından 'Veni, Vidi, Vici' (Geldim, Gördüm, Yendim) sözünün yer aldığı mektubu yazdığı kalede yapılan kazı çalışmalarında herkes altın çıkacağını zannediyordu.

1 Ekim 2023'te bulunan ve Zileliler tarafından 'içinde altın var' söylentisinin yayıldığı tarihi kalıntı hayal kırıklığına uğrattı.

Antik tiyatro kazısında bulunmuştu. Herkes altın zannetti, gerçek bambaşka çıktı

'ALTIN' ZANNETTİLER, YAĞ KÜTLESİ ÇIKTI

Herkesin altın zannettiği tarihi kalıntının yağ küpü olduğu ve kaptan toprak çıktığı öğrenildi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu "Zile Kalemizde bulunan antik tiyatroda kazı çalışmalarımız devam ediyor. Müzemiz ve üniversitemiz iş birliği içerisinde kazılarımıza devam ediyoruz. Antik tiyatro kazımızda bayağı önemli noktalara geldik. Burada kazıyı genişletmek amacıyla bir miktar kamulaştırmamızda olacak önümüzdeki zaman içerisinde. Zile Kalemizin eteklerinde bulunan bir antik tiyatrodur. Bulunan küpte herhangi bir şey çıkmadı. Bulunan küp yağ küpü. Çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin