Ankara'da doğal gaz patlaması: 1 kişi hayatını kaybetti

Ankara'nın Mamak ilçesinde doğal gaz patlaması yaşandı. Patlamada 68 yaşındaki apartman sakini Fatma Köse hayatını kaybetti. Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da doğal gaz patlaması: 1 kişi hayatını kaybetti

Alınan bilgiye göre, Küçük Kayaş Mahallesi 1856 Sokak'taki bir apartmandan sabah 07.10 sularında patlama sesi duyuldu. Patlamanın doğal gaz nedeniyle yaşandığı belirlendi. 

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği aldı. İtfaiye ekipleri ise patlamanın ardından çıkan yangına müdahale etti. 

Patlama sırasında evde bulunan 68 yaşındaki Fatma Köse hayatını kaybetti.

Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRGÜ ŞAHİDİ: DEPREM OLDU SANDIM

Patlamanın büyük sarsıntıya neden olduğunu söyleyen çevre sakinin Recep Kaya, “Yan binada oturuyorum. Bir anda patlama sesi geldi. Bina resmen yerinden kalktı. Deprem oluyor zannettim çünkü 1999 depremini de yaşadım. Eve bir baktım ki her şey mahvolmuş. Pencereler kırılmış, buzdolabının kapısı açılmış, çelik kapı bile yamulmuş. Balkondan bakınca dumanları gördüm sonra da aşağıya indim. Mağdurları tanımıyoruz ama binaya taşınalı 1 hafta oldu daha. Kocası da geceleri bekçilik yapıyordu. Evde yoktu. Herhalde kocası gelecek diye çay yapacaktı. Gazı açınca patlama oldu” dedi.

MAMAK BELEDİYE BAŞKANI MURAT KÖSE: ÖNLEMLER ALINDI

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse tv100'e konuştu. "Gerekli tüm önlemler alındı, doğal gaz kesildi. Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Ankara Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: Mamak Küçük Kayaş Mahallesi'ndeki 6 katlı bir binanın giriş katında meydana gelen ve ilk bilgilere göre doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama sonucu 1 vatandaşımız vefat etmiştir.

DÜN DE İSTANBUL'DA YAŞANMIŞTI

Dün de İstanbul'un Şirinevler Mahallesi'nde bir binada doğal gaz patlaması yaşanmış, 3 kişi hayatını kaybetmişti. 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin