Ankara siyasetinde hareketli dakikalar yaşandı. Binali Yıldırım son dakika başvurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlarla ilgili kararını açıkladı

Türkiye adım adım 14 Mayıs seçimlerine giderken gece saatlerinde Ankara siyasetinde hareketli dakikalar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında 17 bakanın seçimde milletvekili adayı olacağını açıkladı. Erdoğan, Mehmet Şimşek konusunda da açıklamada bulundu. AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, dosyasını son dakika teslim ederek İzmir’den yeniden aday adayı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ankara siyasetinde hareketli dakikalar yaşandı. Binali Yıldırım son dakika başvurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlarla ilgili kararını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Erdoğan, 17 bakanın 14 Mayıs'taki seçimlerde milletvekili adayı olacağını açıkladı. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'hayır' demesi hakkında konuştu, görüşmelerin süreceği mesajı verdi.

Erdoğan şunları söyledi:

Yenilenmeye, tazelenmeye, yeni başlangıçlar yapmaya her zaman ihtiyaç var. Kongre süreçlerimizde parti kadrolarını yeniliyor, gençleştiriyoruz. Çok dinamik ve Türkiye'nin en büyük gençlik kollarına sahip partisiyiz. Beşeri sermayemiz çok zengin. Kabinede görev alabilecek yetkinlikte çok sayıda arkadaşımız mevcut.

Şunu bilmenizi istiyorum ki dünyadaki siyasi liderler içerisinde baktığınızda en ileri kıdeme bu kardeşiniz sahip. 20 yıldır başbakanlıktan cumhurbaşkanlığına kadar bütün görevleri gerek ulusal gerek uluslararası alanda gerçekleştirdik, hala da devam ediyoruz. Bütün bu hizmetlerimizde uluslararası kuruluşların, kurumların bütün organizasyonlarını yaşamış, uluslararası anlaşmalara imzaları atan birisi olarak bu işin içerisinde bulundum. Her bir çalışma arkadaşım daha iyi hizmet edebilmek düşüncesiyle hareket ediyor. Değerlendirmelerimiz neticesinde nihai kararımızı vereceğiz. Burada belli bir tecrübe var. Tecrübe siyasi iradede başarının kilit noktasıdır. İki kavramı çok benimserim, birisi inanç, birisi güven. Bir diğer ifadeyle istikrar ve güven. Bu iki kavramı eğer başarıyla uyguluyuor, ortaya koyabiliyorsanız orada neticeyi alırsınız. Bugüne kadar neticlleri Türkiye başardıysa böyle başardı. Bundan sonraki süreçte de gerek kabine oluşumda gerek partimizin yeni aday listelerinin hazırlanmasında arkadaşlarımla beraber geniş bir istişare zeminimiz var.

Kabineden olan arkadaşlarımın hemen hemen her birisini şu anda belli illere adaylar olarak görevlendirdik. Hem deprem kuşağında çalışacaklar hem de verdiğimiz illere gidecekler. Ama ağırlıklı olarak deprem illerindeki görevlerini daha çok önemsiyorum.

Şu anda tabii seçim öncesi durumla seçim sonrasını birbirine karıştırmamak lazım. Benim Cumhurbaşkanı Yardımcım bir ilde aday olarak bulunacak, koşturacak. Fuat beyi Ankara'dan bir bölgeye aday yapıyoruz.

Fuat Bey siyasete bizimle teknokrat, bürokrat olarak girdi ama şimdi tamamen siyasi formayı da giyerek bu yolda koşturacak.

Aynı şekilde 17 tane kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde bu tür görevler vereceğiz. Ağırlıklı olarak belirlediğiniz neredir derseniz, tabii büyükşehirler bakan arkadaşlarım için en uygun olan yerlerdir. Onları daha çok bu büyükşehirlerden aday yapmayı belirledik.

MEHMET ŞİMŞEK'LE GÖRÜŞME

Mehmet Bey benim geçmişte bakanım olmuş, mesai arkadaşım olmuş, yol arkadaşım. Kendisiyle ilgili özellikle insanımızın refahı, huzuru noktasında bundan sonraki süreçte de nasıl bazı değerlendirmeleri yapabiliriz kendisiyle ekonomik gelişmeler konusunda fikir alışverişinde bulunalım istedim. Sağolsun yurt dışından dönüştü yanıma geldi. Kendisinin fikirlerine çok çok önem veririm. Kendisiyle bu görüşmeleri ilk defa yapmıyoruz. Hem benimle hem arkadaşlarımla bu zamana kadar hep istişare halindeyiz. Bize desteği hep devam etti, şu anda da devam ediyor.

6'lı Masa siyaseti kirlettiği için bu tür toplantılar farklı anlamlar oluyor. Bizi kendileriyle karıştırmasınlar. Mehmet Bey'in yurt dışında bozamayacağı taahhütleri, danışmanlıkları var. Kendisiyle bundan sonraki süreçte de olabilir. Mehmet Bey görevler düşerse seve seve üstüne düşeni yapacağını söyledi. Davetime icabeti konusunda kendisine teşekkür ediyorum.

BİNALİ YILDIRIM'DAN SON DAKİKA BAŞVURUSU

AK Parti'de milletvekili aday adayları başvurularını tamamladı. En çok merak edilen isimlerden biri olan AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'dan ise son dakika hamlesi geldi. Binali Yıldırım, başvuru süresinin bitimine az bir zaman kala dosyasını teslim ederek yeniden İzmir'den aday adayı oldu.

Yine 3 dönem kuralına takılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da İzmir'den tekrar başvuru yapmıştı.

3 dönem kuralıyla ilgili son kararı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin