Ankara gündemine damga vurdu

Şubat ayında Ankara’nın gündeminde yer alan konu, kişi ve markalar açıklandı. İşte, Ankara’da ay boyunca en çok öne çıkanlar…

Google Haberlere Abone ol
Ankara gündemine damga vurdu

 



 



 



 



ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldırı



Ankara'da Paris Caddesi'nde bulunan Amerika Büyükelçiliği'nde Ecevit Şanlı, x-ray cihazından geçerken üzerinde bulunan canlı bombayı patlattı.  Saldırıda, canlı bomba ile birlikte özel güvenlik elemanı 47 yaşındaki Mustafa Akarsu hayatını kaybederken, eski NTV muhabiri Didem Tuncay da yaralandı. Hafif yaralanan iki güvenlik elemanı ise ayakta tedavi edildi. Patlama sonrası, ikinci bir saldırıya karşı elçilik etrafında güvenlik önlemleri artırıldı.



100 bin memur eylemde



Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro Sen ile Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na bağlı Büro Emekçileri Sendikası Türkiye genelinde iş bıraktı. Yapılan eylem adliyelerden Sosyal Güvenlik Kurumlarına, vergi dairelerinden nüfus işlerine ve kaymakamlıklara kadar 43 kamu kurumunda etkili oldu.



Polisin toplu halde yürümelerine izin vermediği memurlar, parçalar halinde Maliye Bakanlığı'na yürüyerek seslerini duyurmaya çalıştı. Memurlar, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 1 Ocak 2013'ten itibaren kaldırılan fazla mesai ücretlerinin geri ödenmesi, kesilen yol ödeneklerinin tekrar başlatılması, ücret adaletsizliğinin giderilmesi, statü farkının kaldırılması, tüm ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi ve memurun iş güvencesine göz diktiklerini düşündükleri hükümete dur demek için eylem yaptı.



Merkel, Ankara'da ziyaretlerde bulundu



Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak iki günlük ziyaret için Türkiye'ye geldi. Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Merkel, Ankara temaslarına Anıtkabir'i ziyaret ederek başladı.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya Başbakanı Angela Merkel onuruna, Çankaya Köşkü’nde öğle yemeği verdi. Yemekte, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl da bulundu. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanan Merkel, baş başa ve heyetler arası yapılan görüşmelerin ardından Başbakan ortak basın toplantısı düzenledi.



Cemil Çiçek, yine gündemin ilk sırasında yer aldı




MTM’nin aynı araştırmasında, en çok konuşulan Ankaralı isimler de yer aldı. Buna göre, TBMM Başkanı Cemil Çiçek gündemde en fazla yer alan isim oldu. İmralı’ya giden ikinci heyet ile ilgili açıklamalarda bulunan Çiçek, 991 adet haberde yer buldu.




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, özellikle aktif olarak yer aldığı sosyal medya ile ön planda yer almayı başarırken, 673 haber ve yazıda adından söz ettirdi.







AYIN EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ






No




Kişi




Adet






1




Cemil Çiçek




991






2




Melih Gökçek




673






3




Ali Babacan




662






4




Alaaddin Yüksel




392






5




Gökhan Günaydın




199






6




Aylin Nazlıaka




170






7




Emine Ülker Tarhan




158






8




Metin Feyzioğlu




107






9




Yalçın Akdoğan




96






10




Levent Gök




94







 



Ankara’nın en çok konuşulan markaları…




MTM'nin yapmış olduğu araştırmaya göre, basında en fazla yansıma sağlayan marka, ASELSAN oldu. Aselsan, Silah Sanayi Devler Ligi’nde 82. sıraya yükselmesiyle 224 habere konu oldu.




Türk Traktör ise, artan taleplere cevap vermek amacıyla ikinci fabrika kuracaklarını belirtmesiyle ve ihracatını yüzde 52 artırmasıyla gündemdeydi.







AYIN EN ÇOK KONUŞULAN MARKALARI






No




Marka




Adet






1




Aselsan




224






2




Türk Traktör




143






3




Tusaş Havacılık Ve Uzay Sanayi




107






4




İşbir Yatak




66






5




Hilton




65






6




Erkunt Traktör




63






7




Koza Altın




59






8




Roketsan




58






9




Havelsan




44






10




Rixos Hotel




35







 






MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:



·         Kuveyt Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz El Duveyk, Kuveyt’in bağımsızlığının 52’nci yıldönümü nedeniyle milli günü resepsiyonu verdi.



·         Çubuk – Ankara arasında ulaşımı sağlayan metrobüsler seferlere başladı.



·         Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından organize edilen Ümit, Genç ve Büyükler Ankara Karate İl Birinciliği Mamak Spor Salonu’nda yapıldı.



·         Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’ yapıldı.  Açılışa, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra çok sayıda bürokrat katıldı.



·         Japon Hükümeti tarafından gerçekleştirilen 25. Dünya Gençlik Gemisi (SWY) programı ile Japon gençler Türkiye’ye geldi. Türkiye ayağını Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordine ettiği Dünya Gençlik Gemisi Programı kapsamında Türkiye’de bulunan misafirler, Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri’ni ziyaret etti.





*Veriler, MTM Medya Takip Merkezi'nin 1 Şubat 2013 – 28 Şubat 2013 tarihleri arasında 2 bini aşkın gazete ve dergilerde yaptığı haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin