Ankara Çubuk Kız Öğrenci KYK Yurdu'ndaki asansörde korku dolu anlar. Asansör 3. kattan eksi 1'e düştü. İşte saniye saniye öğrencilerin yaşadığı korku

Ayın'daki Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda üniversiteli Zeren Ertaş asansör faciasında hayatını kaybetmişti. Asansörlerde yaşanan kaza haberleri gelmeye devam ediyor. Ankara-Çubuk KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör 3. kattan -1. kata düştü. Öğrenciler büyük korku ve panik yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Çubuk Kız Öğrenci KYK Yurdu'ndaki asansörde korku dolu anlar. Asansör 3. kattan eksi 1'e düştü. İşte saniye saniye öğrencilerin yaşadığı korku

Öğrenci yurtlarında yaşanan asansör kazalarına bir yenisi daha eklendi. Rize, Muş ve Aydın'ın ardından bu sefer de Ankara'da korku dolu anlar yaşandı. Çubuk ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kız yurdundaki asansör 3. kattan -1. kata düştü.

İçerisinde öğrenciler varken 3. kattan -1. kata düşen asansörün düşmesi sonucu bir can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı belirtildi. Düşen asansörün içerisinde panik yaşayan kız öğrencilerin korku dolu halleri ise telefon kameralarına yansıdı.

Yurt görevlilerinin müdahalesiyle asansörden çıkan kız öğrencileri, sağlık ekipleri tarafından tedbir amaçlı hastanelere götürülerek tedavi altına alındı.

Görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

'ASANSÖRDE YAPILAN İNCELEMELERDE HİÇBİR SORUNA RASTLANILMAMIŞTIR'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 'Ankara Çubuk’taki KYK yurdunun asansörü düştü' iddiasının doğru olmadığı, asansörün yaşanan elektrik dalgalanması sebebiyle güvenli şekilde eksi 1'inci kata indirildiği açıklandı. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Ankara Çubuk’taki KYK yurdunun asansörü düştü' iddiası doğru değildir. Asansör, yaşanan elektrik dalgalanması sebebiyle kendisini referans kat olan -1’e güvenli bir şekilde çekmiş olup sonrasında zemin kata çıkarak yolcuları indirmiştir. Herhangi bir düşme ve kayma söz konusu olmayıp yaralanan öğrenci bulunmamaktadır. Yeşil etikete sahip olan asansörde yapılan incelemelerde hiçbir soruna rastlanılmamıştır." 

NE OLMUŞTU?

Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 25 Ekim'de asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin soruşturmada asansör firması yetkililerinden M.B ve H.T. tutuklanmıştı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin