Ankara basını en çok hangi başkana ve olaya ilgi gösterdi?

Ankara basınında ay boyunca en çok konuşulan isimler belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ankara basını en çok hangi başkana ve olaya ilgi gösterdi?

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin Ekim ayını kapsayan araştırmasına göre, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Ankara basınında ay boyunca en çok konuşulan isim oldu. Yerel basın ilçe belediyeleri arasında en çok Yenimahalle Belediyesi’nden söz edilirken, Ankara’nın başkent oluşunun 90. yıl kutlaması ve 1’inci Büyük Ankara Kurultayı’nın düzenlenmesi ise kent basınında öne çıkan konular arasındaydı.



Ankara’nın başkent oluşunun 90. yıldönümü coşkuyla kutlandı…



Ankara'nın başkent ilan edilişinin 90. yıldönümü, Mamak Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi'nde yapılan törenle kutlandı. Törene Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar. 



1’inci Büyük Ankara Kurultayı’nda Ankara’nın ekonomisi konuşuldu…



Ankara Yenimahalle Belediyesi ile Ankara Kulübü Derneği tarafından düzenlenen 1'inci Büyük Ankara Kurultayı ay içerisinde Ankara basınının en fazla söz ettiği konular arasında yer aldı. Kurultayın 2'inci gününde "Ankara Ekonomisi ve Çalışma Hayatı" ele alındı. Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Yıldız Kenter Salonu'nda düzenlenen kurultaya, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özarslan'ın yanı sıra çok sayıda bilim adamı, akademisyen, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasiler, ekonomistler, Ankara Kulübü Derneği yetkilileri ve davetliler katıldılar.



Fethi Yaşar en çok konuşulan belediye başkanı oldu…



Medya Takip Merkezi’nin Ekim ayında Ankara basınında yaptığı haber takip sonuçlarından hazırlanan rapora göre, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, en fazla habere konu edilen Ankaralı isim oldu. Batıkent'te yapımı devam eden park çalışmalarını incelemesi ile gündeme gelen Yaşar, vatandaşlara yaptığı ziyaretler ile de adından söz ettirdi. Fethi Yaşar, Ankara basınında toplam 562 haber ve yazı ile konuşuldu.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara yerel basınının en çok söz ettiği ikinci isim oldu. Basında konuşulduğu haberler arasında, ikinci kez "Dünyada Sosyal Medyayı En iyi Kullanan Belediye Başkanı" ödülünü alması dikkat çekerken, Gökçek ay boyunca toplamda 445 haber ve yazıya konu edildi. 



Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, araştırmada Ankara yerel gazetelerinde en çok konuşulan bir diğer isim oldu. Direksiyon Dergisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Parlayan Kristal Ödül töreninde, “Kentsel ve Şehircilik Alanında En Başarılı Belediye Başkanı” ödülünü alması ile gündeme gelirken, Akgül Ekim ayı boyunca 434 haber ve yazı ile basında yer aldı.



Ankara yerel basınında en fazla öne çıkan diğer isimler ise, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak oldular. 





Medyada en çok yer alan Ankara yerel yönetimleri



MTM’nin aynı medya araştırmasına göre, Ankara yerel basınında en fazla gündeme gelen ilçe belediyesi Yenimahalle Belediyesi oldu. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), ile Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Dünya Gıda Günü” etkinliği kutlaması, ilçe belediyesinin basına konu olan haberleri arasında yer aldı. Yenimahalle Belediyesi Ekim ayı boyunca 902 haber ve yazı ile konuşuldu. 



Aynı araştırmaya göre, Çankaya Belediyesi Ekim ayı genelinde Ankara yerel basınında en fazla ses getiren diğer yerel yönetim oldu. Çankaya ilçesi sınırları içerisinde yer alan ilköğretim okullarındaki kantinlerin ruhsat ve hijyen denetimini yapan Çankaya Belediyesi, toplamda 714 haber ve yazı ile gündeme geldi. 



Araştırmada öne çıkan diğer yerel yönetimler ise sırasıyla, Mamak Belediyesi, Altındağ Belediyesi ve Keçiören Belediyesi oldular. 





(Veriler, MTM Medya Takip Merkezi'nin Ekim 2013 döneminde, Ankara’da takip ettiği yerel yayınlar üzerinden yapılan haber takibi sonuçlarına göre derlenmiştir.)



MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:



Dünyaca ünlü dansçıların da katıldığı Türkiye'nin en önemli uluslararası dans etkinliklerinden 12. ODTÜ Uluslararası Cumhuriyet Kupası etkinliği tamamlandı. 

Mamak Belediyesi, yapımını tamamladığı Abidinpaşa Aile Merkezi, Kapalı Pazaryeri ve Spor Alanı’nı görkemli bir törenle hizmete açtı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Ahilik Kültürü Haftası" nedeniyle Ahilik Kültürünü tanıtan bir sergi açtı. Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde açılan sergide, Dericizade Faruk Küçük'ün arşivindeki eserler yer aldı.

Evinin önünde 21 Ekim 1999'da, arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Ahmet Taner Kışlalı için, hayatını kaybettiği yerde bir anma töreni gerçekleştirildi. 

Altındağ Belediyesi tarafında yaptırılan Ankara Altındağ Kültür Sarayı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katılımıyla açıldı.

Ankara Üniversitesi ile Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı tarafından Ankara Üniversitesi Rektörlük Binasında, "Cumhuriyetin 90. Yılında Başkent Ankara Sempozyumu" düzenlendi.

Öğrenci ve öğretmenlerin yararlanabileceği kırmızı renkteki indirimli Ankara kartlarının dağıtımı Kızılay Metro İstasyonu ile Büyükşehir Belediye Binası'nda başladı.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği "Kültür Sanat Buluşması" etkinliği Mamak Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Başbakan Erdoğan, Van depreminin yaralarının sarılmasına yaptığı katkılardan dolayı Ankara Ticaret Odası'na “yurt” plaketi verdi.

Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi’nde "Günebakan-3", Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı düzenlendi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin