Anıtkabir'de 23 Nisan Töreni! TBMM Başkanı Şentop ve devlet erkanı Anıtkabir'de

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 103. açılış yıl dönümü kutlanıyor. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, bakanlar ve siyasiler Ata'nın huzuruna çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Anıtkabir'de 23 Nisan Töreni! TBMM Başkanı Şentop ve devlet erkanı Anıtkabir'de

Ata'nın huzuruna çıkan Meclis Başkanı, bakanlar ve siyasiler Anıtkabir'deki Atatürk mozolesine çelenk bıraktı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Meclis Başkanı Şentop Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Anıtkabir'de 23 Nisan Töreni! TBMM Başkanı Şentop ve devlet erkanı Anıtkabir'de

Şentop, Anıtkabir Özel Defteri'ne şu cümleleri yazdı;

"Dünyadaki saygın varlığıyla gurur duyduğumuz TBMM'nin açılışı vesilesiyle buradayız. Yüce Meclisimizin açılış gününde milletimizi temsil etmenin onurunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin güvenli ellerinde ilelebet devam edecektir. Kimsenin zerrece şüphesi olmasın, TBMM 23 Nisan 1920'de kuruluş gününden bugüne aynı ruhla, al bayramlığımızın altında varlığımızın teminatı olmaya devam edecektir. Ruhunuz şad olsun" 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 103. açılış yıl dönümü kutlanıyor. Anıtkabir'e ilk ziyaret Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve beraberindeki çocuklar tarafından yapıldı.

Bakan Özer ve çocuklar Aslanlı Yol'da yürüdü, Anıtkabir'de bulunan Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 103. kuruluş yıl dönümü ve istikbalimizin teminatı evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gönülden kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını şükranla yad ediyorum." ifadesini kullandı.​​​

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin