Amberin Zaman: Taraf'a dönmemin Fethullah Gülen'le ilgisi yok!

Amberin Zaman Taraf Gazetesi'ndeki ilk yazısını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Amberin Zaman: Taraf'a dönmemin Fethullah Gülen'le ilgisi yok!

Bugün Taraf Gazetesi'ndeki ilk yazısını yayınlanan Amberin Zaman çok konuşulan Fethullah Gülen ziyaretini ve ziyaretle ilgili iddiaları yazdı.



Fethullah Gülen'in Türkiye'nin önde gelen siyasi aktörlerinden olduğunu ifade eden Amberin Zaman,bir gazeteci olarak Fethullah Gülen'i tanımak ve yaşadığı ortamı solumak istediği için randevu talebinde bulunduğunu yazdı.



Fethullah Gülen'in görüşmeyi kabul etmek için tek şartının konuşulanların yayınlanmaması olduğunu belirten Amberin Zaman, Barış Yarkadaş'ın ortaya attığı iddialarla ilgili de şu sözleri yazdı:



"Gelin görün ki görüşmeye tanık olan aramızdan birileri bir internet sitesine görüşmeye dair hayal ürünü bir dizi çirkin iddialarda bulundu. Örneğin Mehmet Altan, Hoca’nın elini öpmüş. Yalan. Gülen kanepeye oturmuş, Altan da. Bizler ise yerde bağdaş kurmuşmuşuz. Yalan. Hiç birimiz yerde oturmadık. Gülen’in Başbakan’a yönelik sarf ettiği iddia edilen birtakım sözler karşısında ben “Hele şükür, bunları birinin söylemesi gerekirdi” demişim. Yalan. Mehmet Altan bu sözlerime onay vermiş. Yalan. Gülen’den de “daha ateşli konuşmalar” yapmış. Yalan. Yavuz Oğhan Gülen konuştukça “başıyla onaylama hareketi” yapmış. Yalan"



Amberin Zaman, Taraf'a geri dönmesinin Fethullah Gülen'le yaptığı görüşmenin etkisi olmadığını da belirtti ve "gittiğimde Taraf'tan henüz bir teklif gelmemişti" dedi.



Amberin Zaman'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin