Amazon'a ‘Black Friday’ mesajı: İşçiler greve çıktı, 'Amazon’a ödetme günü' dedi

Dünyayı etkisi altına alan Black Friday’de onlar eylemdeydi. ABD merkezli e-ticaret şirketi Amazon’un çeşitli ülkelerdeki depolarında çalışan binlerce işçi, “Amazon’a ödet” diyerek iş bıraktı ve protesto gösterileri düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Amazon'a ‘Black Friday’ mesajı: İşçiler greve çıktı, 'Amazon’a ödetme günü' dedi

E-ticaret devi Amazon’un yaklaşık yirmi ülkede bulunan depolarında çalışan binlerce işçi, yılın en büyük alışveriş günlerinden "Kara Cuma"da (Black Friday) “Amazon’a ödet" (Make Amazon Pay) diyerek iş bıraktı ve protesto gösterileri düzenledi.

Evrensel Gazetesinin haberine göre, iş yerinde sendikalaşmayı engelleyen, ağır çalışma koşulları ve düşük ücret dayatan Amazon e-ticaret şirketinin depo işçileri, daha iyi ücret ve daha iyi çalışma koşulları talep ediyor.

"CANIMIZA TAK ETTİ"

Birleşik Krallık’ta GMB sendikasının yüzlerce üyesi, Coventry’deki sipariş karşılama merkezinin önünde protesto düzenledi. Sendika temsilcisi “Amazon işçileri aşırı çalıştırılıyor, düşük ücret alıyor ve artık canlarına tak etti” dedi.

Şirketin İngiltere’deki 75 bine yakın iş gücünün yarısından fazlasını istihdam ettiği düşünülen depo ve lojistik operasyonu Amazon Services UK’nin kârı geçen yıl yüzde 60 artışla 204 milyon sterline yükselirken, gelirleri de dörtte bir oranında artarak 6 milyar sterlinin üzerine çıktı.

İrlanda Dublin’de de “Extinction Rebellion" (Yokoluş İsyanı) isimli örgüt, yerel saatle 13.00’ten itibaren Amazon ofislerinin önünde bir protesto düzenledi.

Almanya’da 18 Amazon deposunda iş bırakma eylemi yapıldığı belirtildi.

Belçika, Hollanda, Bangladeş, Kamboçya ve Fransa gibi birçok ülkede Amazon depolarında dün iş bırakan yüzlerce işçi eylem fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin