Amasra Bartın’da patlamanın yaşandığı madende mesai başladı, işçiler işe çağrıldı

Bartın'da TTK'ya bağlı Amasra müessesindeki maden ocağında gerçekleşen patlama sonrası mesai başladı, işçiler işe çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Amasra Bartın’da patlamanın yaşandığı madende mesai başladı, işçiler işe çağrıldı

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre, Bartın'da TTK'ya bağlı Amasra müessesindeki maden ocağında gerçekleşen patlama sonrası 2019 girişli işçiler işe başlatıldı. Hala maden içinde yangın sürerken, baraj yapılarak oksijenin girmesinin engellendiği maden sahasında işçiler bugün işe çağırıldı.

İşçiler ocak içinde değil ocak dışında çalıştırıldığını söylerken, 2009 girişli madenciler ise hala beklemede olduklarını ne olacaklarının belirtilmediğini söyledi. Madenin deniz seviyesi üstü sahasında bugün çalıştırılmaya başlanan işçiler de sosyal medya hesaplarından işe başladığını duyurdu. Daha önce işçiler patlamanın ardından moral iznine çıkarılmış ardından da yıllık izinlerinin kullandırılacağı belirtilmişti. Öte yandan madendeki patlamaya ilişkin 8 kişinin tutuklandığı soruşturmada sona gelindi. Soruşturmanın Amasra müessesi ile sınırlı kalacağı ve TTK merkezindeki yönetici ve sorumluların yargılanmayacağı ve soruşturma kapsamına alınmayacağı öngörülüyor.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin