Altını olanları sevindirecek haber. Yeni rekorların geleceği tarihi duyurdu. Ekonomist Remzi Özdemir tek tek anlattı. Altın ne kadar olacak?

Altın fiyatlarındaki değişim sürüyor. Altın yatırımcıları güncel fiyatları, ekonomik verileri ve ülkelerin durumlarını yakından takip ederken ekonomist Remzi Özdemir, altınla ilgili bilinmeyenleri anlattı. İsrail Hamas çatışmasıyla altın fiyatları yeniden yükselişe geçmişken Özdemir, altın fiyatlarının yükselişindeki asıl nedeni duyurdu ve yeni rekorun tarihini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Altını olanları sevindirecek haber. Yeni rekorların geleceği tarihi duyurdu. Ekonomist Remzi Özdemir tek tek anlattı. Altın ne kadar olacak?

Atın fiyatlarındaki gelişmeler yakından takip ediliyor. 

Son olarak gram, yarım ve çeyrek altın fiyatları rekor kırmışken altın fiyatlarını yorumlayan ekonomist Remzi Özdemir, altın fiyatlarındaki asıl yükselişin nedenini söyledi.

İşte Özdemir'in açıklamaları...

ALTIN BÜTÜN YATIRIM ARAÇLARI İÇERİSİNDE UCUZ KALDI

İsrail Filistin çatışmasının altına talebi artırdığını söyleyen Özdemir, "Ancak altın bütün yatırım araçları içerisinde en ucuz kalan yani insanlar artık borsaya, hisse senedine, tahvile fazla yönelmek istemiyorlar. Çünkü tahvilde bakın Amerikan 10 yıllıklara 5 yıllıklara bakıyorsunuz yüzde 5'in üzerinde faiz var yani ciddi anlamda fiyatların arttığını görüyoruz orada yani insanlar artık elini atmaya korkuyor. Hisse senedi derseniz maalesef bu piyasalara ciddi bir para girişi yok ve sürekli olarak dış baskısı var yani bunu sadece Türk piyasası için demiyorum Amerikan piyasası için söylüyorum. O halde nedir geriye kalan güvenli liman? Güvenli liman her zaman olduğu gibi altın." dedi.

ALTIN NE ZAMAN VE NASIL REKOR KIRACAK?

Altını şuanda 2100 dolara kadar yolu var ancak 2100 doların üzerin de eğer bir talep gelirse işte o zaman altını biz yıl boyunca önümüzdeki yılın sonuna kadar rekorlarını konuşabiliriz. Altın şuan için bana göre en ucuz araç haline geldi ki şuanda 1820 dolarlardan buraya gelmiş olması bunun pahalı olduğunu ifade etmiyor çünkü altın son 3 yıldır bu seviyede. Sürekli olarak gram olarak bakıyoruz."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin