Altın fiyatları yeni haftaya rekorla başladı. Kapalıçarşı kuyum esnafı konuştu. İşte en çok satılan altınlar

Gram, çeyrek ve yarım altın rekor kırmaya devam ediyor. Altın yeni haftaya rekorla başlarken gram altın iç piyasada yeni bir rekorla bin 826 TL seviyesini gördü. İsrail'in Filistin'e uyguladığı şiddet de altının fiyatını yükseltirken Kapalıçarşı kuyum esnafı Anıl Şengül altın yatırımıyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Altın fiyatları yeni haftaya rekorla başladı. Kapalıçarşı kuyum esnafı konuştu. İşte en çok satılan altınlar
İHA

Altın fiyatları yakından takip ediliyor.

İsrail - Hamas olaylarının ardından ons altın, yaklaşık 5 ay aradan sonra 2 bin dolar seviyesine çıktı.

Peki altın fiyatlarının geleceği ne olacak? Kapalıçarşı kuyum esnafı Anıl Şengül konuştu.

30 EKİM ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

İsrail Hamas arasında çatışmanın yeni başladığı ekim ayının ilk haftasında ons altın bin 810 dolar seviyelerindeydi. Ons altındaki yükseliş gram, çeyrek, yarım altına da rekor tazeletti. Gram altın sabah saatlerinde bin 826 TL'yi gördü.

İç piyasada ise sarrafiye grubu altınlara talep arttı. Güvenli liman olarak bilinen altınlarda özellikle işlemesiz altın grupları yatırım için oldukça ön planda. Kapalıçarşı’da gram altın bin 844 liradan, çeyrek altın 3 bin 21 liradan, yarım altın 3 bin 42 liradan, tam altın ise 12 bin 35 liradan satılıyor.

"KAPALIÇARŞI'DA ÇEYREK VE GRAM ALTINA İLGİ VAR"

Altın fiyatları ile ilgili konuşan Kapalıçarşı kuyum esnafı Anıl Şengül, "İsrail - Filistin savaşı altının ons fiyatını etkiledi. Ons altın 1820 dolar seviyelerinden 2000 dolar seviyesini gördü. Dünya genelinde kıymetli madenlere talep arttı. Ülkemizde de en güvenilir yatırım aracı olarak görülen altına talep arttı. Özellikle Kapalıçarşı’da çeyrek altın ve gram altına ilgi var. Vatandaşlar işlemesiz altınları yatırım için tercih ediyor" dedi.

"ALTIN ÖZELLİKLE UZUN VADEDE GÜVENİLİR LİMANDIR"

Şengül, "Gram altın sabah saatlerinde bin 850 liradan açtı, bin 852 liraları da gördü. Gram altın şu anda bin 845 lira seviyesinde bulunuyor. Altın özellikle uzun vadede önemli bir yatırım aracıdır ve güvenilir limandır’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin