'ALTIN AYI' ADAYI 'BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ' FİLMİNİN İNTERNET SİTESİ YAYINDA

10-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek 61. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Altın Ayı Ödülü için yarışacak Seyfi Teoman’ın yönetmenliğini yaptığı "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" filminin afiş ve teaserları filmin resmi sitesinde yayınlandı...

Google Haberlere Abone ol
'ALTIN AYI' ADAYI 'BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ' FİLMİNİN İNTERNET SİTESİ YAYINDA

Filmin üç ana karakteri Çetin, Ender ve Nihal’i ayrı ayrı tanıtan teaserlar www.bizimbuyukcaresizligimizfilmi.com adresinden izlenebilecek. Teaser’lar 4 Şubat Cuma gününden itibaren de Türkiye sinemalarında gösterilmeye başlanacak.


 



 


Dünya galası 16 Şubat’ta Berlin Film Festivali’nin ana gösterim mekanı Berlinale Palast’ta yapılacak filmin afişi, bu alanın önde gelen ajanslarından IT IS RED tarafından tasarlandı. İnternet sitesi sinema ve internet yayıncılığı alanında köklü bir geçmişe sahip SODAMEDYA INTERACTIVE tarafından hazırlanan filmin teaser kurgusunu ise Erkan ERdem yaptı.


 


Barış Bıçakçı’nın aynı adlı romanından senaryosunu Seyfi Teoman ve Barış Bıçakçı’nın birlikte yazdığı Bizim Büyük Çaresizliğimiz’in başrollerinde İlker Aksum, Güneş Sayın ve Fatih Al yer alıyor. Derin bir dostluğun ve aşkın sınırlarını zorlayan sevginin hikâyesini konu alan filmde, Taner Birsel, Baki Davrak ve Mehmet Ali Nuroğlu da rol alıyor.


 


Çekimleri Ankara’da yapılan film, Bulut Film’in yapımcılığında Türkiye-Almanya-Hollanda ortak yapımı olarak gerçekleştirildi. Türkiye’den, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapım desteğiyle ve TRT’nin ortaklığıyla gerçekleştirilen film Avrupa Konseyi Film Fonu Eurimages’ın da desteğini aldı.


 


Seyfi Teoman’ın ilk uzun metrajlı filmi Tatil Kitabı da 2008 yılında Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde dünya prömiyerini yapmış, ardından da 27. İstanbul Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ve FIPRESCI ödüllerini almıştı.


 


Bizim Büyük Çaresizliğimiz Türkiye’de 15 Nisan 2011 tarihinde, Tiglon dağıtımıyla vizyona girecek.


 


İnternet Sitesi:


www.bizimbuyukcaresizligimizfilmi.com


 


Bizim Büyük Çaresizliğimiz Resmi Facebook Sayfası:


www.facebook.com/BizimBuyukCaresizligimiz


 


Bulut Film Vimeo Kanalı:


http://www.vimeo.com/bulutfilm



SİNOPSİS:


 


Lise yıllarından beri sıkı dost olan Ender ve Çetin, uzun yıllar ayrı kaldıktan sonra, Çetin’in Ankara’ya dönüşüyle tekrar bir araya gelmiştir. Böylece, ilk gençlik hayallerini otuzlu yaşlarının sonunda gerçekleştirmiş ve aynı evde yaşamaya başlamışlardır.


Günün birinde Almanya’da yaşayan yakın arkadaşları Fikret, Türkiye’de bir trafik kazası geçirir. Kazada Fikret’in Ankara’da yaşayan anne ve babası ölür, kendisi de yaralanır. Almanya’ya dönmesi gereken Fikret, Ender ve Çetin’den, Ankara’da üniversite öğrencisi olan kız kardeşi Nihal’in okulunu bitirene kadar, iki yıl boyunca, onlarla kalmasını ister.


Üçüncü birinin eve gelmiş olması ilk başlarda ikisini de rahatsız eder, ölümlerin travmasını atlatamayan Nihal de onlarla iletişim kurmak istemez, ama zamanla birbirlerine alışırlar. Aralarında ev merkezli üçlü bir yakınlık oluşur. Nihayet kaçınılmaz olan gerçekleşir ve görünüşte koruyucu, kollayıcı, soğukkanlı, ne yapması gerektiğini bilen, Nihal yaşadığı felaketten makul adımlarla uzaklaşsın diye ona nerdeyse ebeveyn olan Ender ve Çetin, birbirlerinden habersiz bir şekilde Nihal’e âşık olurlar.


 


YÖNETMEN SEYFİ TEOMAN HAKKINDA


 


Seyfi Teoman Kayseri’de 1977 yılında doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra Polonya Ulusal Sinema Okulu Lodz’da film yönetmenliği eğitimi aldı. Bu eğitiminin sonunda, 2004 yılında çektiği kısa filmi Apartman, ulusal ve uluslararası pek çok festivalde gösterildi ve ödüller aldı. İlk filmi Tatil Kitabı, 2008 yılında 58. Berlin Film Festivali’ne kabul edilen tek Türkiye yapımı film oldu. Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde dünya galası yapılan film, Türkiye’de 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’da En İyi Film ve FIPRESCI ödüllerini kazandı. İkinci filmi Bizim Büyük Çaresizliğimiz, 61. Berlin Film Festivali’nde yarışma bölümüne seçilen Teoman, şu sıralar üçüncü filminin senaryosu üzerinde çalışıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin