Altılı Masa'dan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş formülü! "Cumhurbaşkanı uygun gördüğü zaman"

Altılı Masa'nın bugün yapılan toplantısından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masaya geri dönüş şartı olarak dile getirdiği Ankara ve İstanbul Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında formül çıktı. Altılı Masa'nın toplantısının ardından açıklanan metinin 12. maddesinde belediye başkanları için "Cumhurbaşkanı uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır" ifadesine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol
Altılı Masa'dan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş formülü! "Cumhurbaşkanı uygun gördüğü zaman"

Altılı Masa'nın bugün yapılan toplantısından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masaya geri dönüş şartı olarak dile getirdiği Ankara ve İstanbul Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında formül çıktı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu'nu duyurdu. İttifakın 5 genel başkanı da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. Diğer yandan Parlamenter Sisteme Geçiş sürecinin yol haritası da paylaşıldı.

Altılı Masa'nın toplantısının ardından açıklanan altı genel başkan imzalı ortak metnin 12. maddesinde belediye başkanalrıyla ilgili şu ifadeye yer verildi: 

"İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır."

Kılıçdaroğlu'nun adaylık açıklaması yaptığı konuşmasında belediye başkanları hakkında bir açıklama yapamaması da dikkat çekti.

Altılı Masa'dan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş formülü! "Cumhurbaşkanı uygun gördüğü zaman"

Dün, masadan çekildiğini dile geiten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bugün Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu görüşmesi yapıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, göüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız, Yavaş ve İmamoğlu'na Cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki Yardımcısı olma önerisini iletti" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması durumunda Belediye Başkanlığından istifa etmesi gerektiği dile getirilmişti. 

Altılı Masa'dan yapılan açıklama ile başkanların istifası konusunda çözüm bulunmuş oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin