Alper Görmüş'ten Taraf hakkında çarpıcı açıklamalar!

Habere Bakış programına katılan gazeteci Alper Görmüş; “Taraf’ta yazmaya devam eden arkadaşların tavrı çok problemli!” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Alper Görmüş'ten Taraf hakkında çarpıcı açıklamalar!

TVNET Programlar Müdürü Veyis Ateş’in hazırlayıp sunduğu Habere Bakış programına katılan gazeteci Alper Görmüş, Taraf’ta yazmaya devam eden arkadaşların tavrına çok şaşırdığını söyledi. Görmüş, medya ve iktidar ilişkisine ilişkin olarak da “İktidarların patronlara yaptığı baskının aynını gazeteciler de patrona yapsalar, medyada baskı biter.” dedi.



Veyis Ateş: Taraf’tan ayrıldınız ama orada yazmaya devam eden yazarlar var; siz de bir ilkeden bahsediyorsunuz onlar da… Buraya ne diyeceksiniz?



A.Görmüş: “Vay niye yazıyorsunuz” diye bir tavrımız yok. Aramızda hiçbir mesele de yok. Sadece “Taraf’ta neden yazıyorum?” başlığıyla yazan arkadaşlarımızın editoryal bağımsızlık meselesine değinmeksizin, biz sadece siyasal bir görüş ayrılığı sebebiyle ayrılmışız gibi, “Neden ayrıldılar hiç anlamadık” tavırlarını problemli buldum. Bizim neden ayrıldığımızı orada kalan arkadaşlarımız herkesten daha iyi biliyor. “Bu arkadaşlar neden ayrıldı hiç anlamadık” tavrı beni üzdü.



Veyis Ateş: İşine son verilen gazeteci meselesi, gazetecilerin rahatsızlık sebebi mi olması yoksa iktidarların medyayı kontrol etme baskısı mı; nedir?



A.Görmüş: Türkiye’de olan şu… İktidar medyaya bir baskı uyguluyor. Patronlar da dönüp çalışanlarına bir baskı uygulamaya çalışıyor. Ama gazeteciler bir tavır, bir duruş sergilese patron dönüp iktidara “Olsa dükkan sizin de bu adamlar beni dinlemiyor” diyebilecek. Mütevazı olmaya gerek yok; biz Taraf’ta bunu yapmaya çalıştık.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin