Almanya’da depremzedeler için toplanan yardımlar kundaklandı!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin 10 şehrimizi etkilemesiyle yurt genelinde de yurt dışında da yardım seferberlikleri devam ediyor. Ancak vicdan sızlatan bir haber Almanya'dan geldi. Almanya'da depremzedeler için hazırlanan yardım kolileri kundaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da depremzedeler için toplanan yardımlar kundaklandı!

Polis tarafından yapılan açıklamada, gece 01.00 sularında Bahnhofstrasse'deki bir süpermarketin arazisinde depolanan ürünlerin kasten ateşe verildiği belirtildi.

Polisin elinde olayı gerçekleştiren iki zanlıyı gösteren bir video kaydının bulunduğu, kundaklanan malzemeler arasında kıyafet, yiyecek ve evcil hayvan maması gibi ürünlerin bulunduğu kaydedildi.

Yangında kimse yaralanmazken, bitişikteki bir soğuk hava deposunun duvarında maddi zarar meydana geldiği, toplam maddi zararın ise 20 bin Euro olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Buna ilişkin soruşturma başlatılırken, olayı görenlerin polise başvurması istendi.

Kundaklama sonucu deprem yardımlarının toplandığı süpermarkette zarar görürken, yardımların bulunduğu yerde asılı bulunan Türk bayrağının ateşe atılması saldırının ırkçı bir saldırı olabileceğini gündeme getirdi.

TÜRK BAYRAĞINI ATEŞE ATMIŞLAR İDDİASI DA VAR

Birgün'de yer alan habere göre, Recklinghausen Polis Sözcüsü Michael Lesch yaptığı açıklamada, "Şu anda yangının nedeni hakkında bir şey söyleyemeyiz. Güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği görüntüler inceleniyor. Görüntülerde iki kişinin bir Türk bayrağını nasıl indirip ateşe attığını görebiliyoruz. Güvenlik kameralarından alınan videolar değerlendiriliyor" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin