Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi: Delillerin karartılmasından endişe duyuyoruz

Eskişehir’de öldürülen Korkmaz’ın ağabeyi, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi: Delillerin karartılmasından endişe duyuyoruz

Eskişehir’de öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz kardeşinin ölümüyle ilgili detayları RS FM'de “Atilla Güner’le Akşam Postası”na anlattı. Korkmaz, "Olay yerinin belirlenmesi ancak olaydan 3-4 gün sonra belirlendi, bazı kamera kayıtları da hasarlı olarak gönderildi" dedi.



Gürkan Korkmaz, kardeşinin faillerinin bulunacağına inandığını fakat soruşturmanın çok yavaş bir şekilde ilerlediğini belirtti. Avukat olan Gürkan Korkmaz olay görüntülerinin hasara uğratılarak delillerin karartılmasından endişe duyduklarını ifade etti.



Atilla Güner: Faillere ulaşmak mümkün olacak mı? Soruşturma hukuk içinde yürüyor mu?



Gürkan Korkmaz: Tabi ki mümkün olduğuna inanıyoruz, bunun kavgasını veriyoruz, bunun uğraşını veriyoruz. Ve faillerin bulunacağına inanıyoruz. Ama şu da bir gerçek soruşturma çok yavaş işliyor. Çok hafif bir adli sistemimiz var maalesef. Bugüne kadar en azından bu şekilde seyretti soruşturma ve bugünden sonra vefat olmasından dolayı bir şeyler değişir mi bilmiyoruz ama bugüne kadar çok pasif, çok yavaş bir şekilde işledi her şey.

 

“OLAY YERİ ANCAK 4 GÜN SONRA BELLİ OLABİLDİ”   



Olay yerinin bilgisini çok vermek istemiyorum. Çünkü orada provokasyonlara çok açık bir şey olacaktır. Ama şöyle bir şey var; görgü tanığının, olay yerinin belirlenmesi ancak olaydan 3-4 gün sonra belli olabildi. Olay yeri konusunda emin olduktan sonra savcılığa ısrarla ilk elden delillerin toplanmasını talep ettik. Anında keşif yapılıp, oradaki kamera kayıtlarının ilk elden alınmasını talep etmemize rağmen emniyet aracılığıyla görüntüler getirtildi. Orada bir otelin görüntüleri alındı, otel müdürünün beyanına göre kaldı ki hard diskten görüntü de kopyalamışlar cd’ye. “Ben sağlam şekilde verdim, buraya geldiler bir kısmını cd’lere kopyaladılar, ondan sonra hard disk ve kopyaları alıp gittiler” şeklinde bir beyanı var. Nitekim kopyalarla beraber hard disk iki gün sonra savcılığa veriliyor. Ama hard disk savcılığa geldiğinde içinde hiçbir şekilde içinde görüntü ve bilgilere ulaşılamıyor. Bilgiler de geri dönüşü olmayacak şekilde hasar görmüş durumda savcılığa geliyor. Burada tabi ki doğal olarak verilerin karartıldığı şüphesi doğuyor, bu da bizi tedirgin ediyor.

 

“VALİ, 40 GÜN CAN ÇEKİŞEN KARDEŞİME BİR ‘GEÇMİŞ OLSUN’ DEMEDİ”



Valinin bir bildiği varsa, öncelikle biz 40 gün boyunca orada hastanede kardeşim can çekişti. Eskişehir’e mal olmuş bir vakada Eskişehir’de can çekişen bir can için, 19 yaşındaki bir genç için, bir çocuk için bir “geçmiş olsun” için aramadı bu birincisi. İkincisi; bir bildiği varsa dosyayla ilgili buyursun bizlerle paylaşsın, savcılıkla paylaşsın. Biz de çok net olmayan bilgiler aldık. Provokasyon olmasın, adli süreci sekteye uğratmamak adına bu bilgileri hep daha net oluncaya kadar kendimizde sakladık.  Görüntü ve görgü tanığı  5-6 gün sonra ortaya çıktı. 5-6 gün  boyunca olayın net olarak nerede olduğu belli değildi. Eskişehir Yunus Emre caddesinde olan 47 kamera kaydı toplandı. Olay yeri netleştikten sonra ne hikmetse kadrajı olay yerini gören üç kameradan da görüntü alınamadı. İkisinde ise ne mevcut görüntü vardı, ne de silinmiş görüntü vardı. Sıfır, tertemiz bir hard disk vardı savcılıkta. Birinde de görüntüler geri dönüşümü olmayacak şekilde hasar görmüştü. Bir görüntü var ama bu Yunus Emre caddesi boyunca olan güvenlik kameraları olay yerini gören 3 kameraya da hiçbir şekilde ulaşılamıyor böyle de bir durum var.

 

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin