Ali Babacan 'Dokunacağız' demişti. Bakan Akar'dan Babacan'ın SİHA ve İHA açıklamasına tepki geldi: Kabul edilemez

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar şirketine yönelik açıklamalarına Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar yanıt verdi. Akar, "Kabul edilemez. İHA/SİHA’lar ile onları üretenlere çamur atanları kınıyoruz ve asil milletimizin takdirlerine havale ediyoruz.” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ali Babacan 'Dokunacağız' demişti. Bakan Akar'dan Babacan'ın SİHA ve İHA açıklamasına tepki geldi: Kabul edilemez

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın İHA ve SİHA üreticisi Baykar şirketine yönelik "Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, Baykar'a veriliyor. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabi ki." sözleri iktidar kanadından tepkiyle kaşılandı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da Babacan'a tepki gösterdi. 

Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace görüşmesinin ardından Londra’daki temaslarını tamamlayarak Çekya’nın başkenti Prag’a geçti.

'Mlletimizin takdirlerine havale ediyoruz'

Bakan Akar resepsiyonun sonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Akar, “Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri sinsi siyasi kaygı ve gayelerle, fitne ve fesatla tartışmaların içine çekilmeye çalışılmaktadır. Anlamsız bahanelerle TSK’nın komuta kademesini hedef alanları, haksız ve ölçüsüz açıklamalarla kendi siyasi polemiklerine konu etmek isteyenleri, TSK’nın başarılarında büyük pay sahibi olan İHA/SİHA’lar ile onları üretenlere çamur atanları kınıyoruz ve asil milletimizin takdirlerine havale ediyoruz.” diye konuştu.

Akar, Türkiye'nin savunma sanayisi alanında ulaştığı seviyeden rahatsız olunmasının  "kabul edilemez" olduğunu söyledi. 

İsveç'teki eylem

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerine ilişkin sürece yönelik soru üzerine de Bakan Akar, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını desteklediğini belirtti.

Akar, “NATO’ya girmek isteyen bir ülkede 70 yıllık NATO üyesi bir ülkenin Cumhurbaşkanına karşı terör örgütü destekçilerince gerçekleştirilen iğrenç eylemi şiddetle kınıyoruz. İsveç’i derhâl tedbir almaya davet ediyoruz. Buna sessiz kalınması mümkün değildir. Oradaki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz.” yanıtını verdi.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin