Akşam gazetesinin 'Paralel Paşa' manşeti devleti 'böldü'

Akşam’ın 'Karargah’ta 40 paralel paşa' haberi, devletin zirvesinde ‘Köşk, TSK ve Başbakanlığı’ karşı karşıya getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Akşam gazetesinin 'Paralel Paşa' manşeti devleti 'böldü'

AKP eski Bursa Milletvekili ve bir dönem Başbakan’ın danışmanı olan Mehmet Ocaktan’ın yönettiği, Ethem Sancak’ın da sahibi olduğu Akşam gazetesinin “Karargâh’ta 40 paralel paşa” haberi tartışma yarattı.



27 Haziran tarihli gazetede Başbakan’ın talimatıyla üç aydır çalışan bir ekibin, 40 general ve amiralin “paralel” örgüte çalıştığını tespit ettiği yönünde haber yer aldı.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haberin yayınlandığı gün, saat 22:30 sularında yaptığı açıklamada durumu “büyük bir sorumsuzluk örneği” olarak değerlendirip tepki gösterdi. Bir tepki ise dün Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) geldi.



Cemaatin yoğun şekilde sızdığı kurumların başında TSK’nın geldiği iddia edilen habere göre, bizzat Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla oluşturulan özel ekip, TSK içindeki cemaatçileri tespit etmek için üç aydır çalışıyor. Şu ana kadar 40 general ve amiralin “paralelci” olduğu belirlendi. Cemaate hizmet eden 40 paşanın 20’si “tuğgeneral” ve 5’i bölge komutanı, 7’si “tuğamiral”, diğerleri ise “tümgeneral” ile “tümamiral” düzeyinde. Yine özel ekibin ulaştığı bilgilere göre, çok önemli bir kuvvet komutanı paralel yapıyla işbirliği içinde. 



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin