Akşam çayının yanına çok yakışıyor: Yeni yılın soğuk akşamlarında bu kurabiye ile mutlu olabilirsiniz. Bademli ay kurabiye nasıl yapılır?

Akşam çayın kahvenin yanına küçük atıştırmalık arayanlar için enfes bir öneri. Bademli ay kurabiyenin lezzeti sayesinde tüm keyfiniz yerine gelecek!

Google Haberlere Abone ol
Akşam çayının yanına çok yakışıyor: Yeni yılın soğuk akşamlarında bu kurabiye ile mutlu olabilirsiniz. Bademli ay kurabiye nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir kurabiye tarifi isteyenler için harika bir tarifle geldik. Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alacak...

Malzemeler;

150 gr tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz badem
3,5 çay bardağı un

Bulamak için;

1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı;

İlk olarak dilediğimiz kadar bademi rondodan geçirelim. Rondodan geçirme işlemini tamamladıktan sonra uygun bir kabın içerisine 150 gram tereyağı, yarım su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı ve 1 paket vanilyayı alalım.

Spatula yardımıyla malzemelerin birbirine karışmasını sağlayalım. Bu noktada malzemelerin homojen bir form içerisinde olmasına büyük ölçüde önem vermeniz gerekmektedir. 

Pürüzsüz bir forma gelen hamurun içerisine 3,5 çay bardağı unu ve rondodan geçirdiğimiz toz bademi ilave edelim.

Yumuşak ve ele yapışmayan hamur formunu elde etmemiz bu noktada son derece önemlidir. Hamurumuzu uygun formda hazırladıktan sonra 15-20 dakika kadar üzerini streç film yardımıyla kapatalım ve buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Sürenin sonunda hamurumuzu buzdolabından çıkaralım ve küçük parçalar kopararak ay şeklini vermeye başlayalım.

Şekil verdiğimiz hamurları fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim. Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirmeye bırakalım.

Bu noktada kurabiyelerinizi kontrollü pişirmeyi ihmal etmeyin. Uygun pişme durumunun sağlanması durumunda ilk sıcaklıkları çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri ilave edip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin