Akkuyu'daki sorunla ilgili ikinci görüşme. Akkuyu Nükleer Santrali'yle ilgili flaş açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi

Akkuyu Nükleer santrali inşaatında Türk yüklenici firma ile Rus Rosatom firmasının anlaşmazlığında gelinen son durum hakkında önemli açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, taraflara gecikmeye tahammüllerinin olmadığını ilettiklerini söyledi. Dönmez, "Sayın Cumhurbaşkanımız da süreci yakın takip ediyor. Henüz bir uzlaşma yok" dedi ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Akkuyu'daki sorunla ilgili ikinci görüşme. Akkuyu Nükleer Santrali'yle ilgili flaş açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki sorunun çözümünde taraflarla ikinci görüşmenin yapılacağını söyledi. Bakan Dönmez, 'taraflara gecikmeye tahammülünün olmadığını hatırlattık' dedi.

Bakan Dönmez, Akkuyu Nükleer santrali inşaatında Türk yüklenici firma ile Rus Rosatom firmasının anlaşmazlığında gelinen son durumu anlattı süreci takip ettiklerini açıkladı.

Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını da yanıtlayan Dönmez, "Akkuyu ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Hem Rusya hem de Türkiye tarafından bu işi koordine etmek üzere bir heyet oluşturduk. İlk görüşmelerini yaptılar şimdi ikinci görüşmelerini yapacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımız da süreci yakın takip ediyor. Henüz bir uzlaşma yok. Ama biz her iki tarafa da daha yapıcı, daha sağ duyulu davranmaları gerektiğini ve proje takviminin gecikmeye tahammülünün olmadığına da hatırlattık." dedi.

 

Umman ve Katar ziyaretlerinin olumlu geçtiğini vurgulayan Fatih Dönmez, doğalgaz ticaretine Umman'ın olumlu yaklaştığını söyledi, şartlar olgunlaştığında harekete geçeceklerini açıkladı.

Katar ile yapılan görüşmelerde olumlu sonucun beklendiğine dikkat çeken Dönmez'e doğalgazda vatandaşa verilen sübvansiyon da soruldu.

Dönmez, “Şu anda hükümetimiz doğal gazda yüzde 80, elektrikte ise birinci kademede yüzde 50 sübvansiyon yapıyor. Yılın başında ne ise aynı şekilde devam ediyor. Geçen yıl 100 milyar lira civarında bir sübvansiyon bedeli ortaya çıkmıştı. Bu sene bu rakam neredeyse ikiye katlanabilir." dedi.

Bakan Dönmez, bununla ilgili olarak doğalgaz zamlarından vatandaşın en az etkilenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin