Akit TV baroyu harekete geçirdi

Tepki çeken kanal hakkında suç duyuruları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Akit TV baroyu harekete geçirdi

İzmir Barosu'nca Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı nedeniyle yapılan "Zulüm 1938'de son buldu" yayınından dolayı Akit TV yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 



Barodan yapılan yazılı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 10 Kasım 1938 tarihinde saat 09.05'teki vefatından sonra her yıl 10 Kasım'da aynı saatte Türkiye genelinde saygı duruşu yapıldığı anımsatıldı. 



Açıklamada, Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sürekli saldırıda bulunan Yeni Akit Gazetesi'nin, bu kez de Akit TV'den bu saldırıyı sürdürdüğü öne sürülerek şu ifadelere yer verildi: 



"Televizyonda akan görüntü üzerinde uzun bir süre 'zulüm 1938'de son buldu. Mustafa Kamal yıllar önce bugün öldü' yazısıyla birlikte konuşma metni, ses tonu uygun olan bir kişi tarafından okunarak Atatürk'e olan saldırısını yinelemiştir. İzmir Barosu olarak ilgililer hakkında  Basın Yasası'nın 11. ve 13. maddelerinden hareketle 5916 sayılı yasanın 1 ve 2. TCY'nin 53. maddeleri uyarınca cezalandırılmaları için haklarında kamu davası açılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin