Akit gazetesi yazarından tartışma yaratacak iddia... AK Parti'deki İrlandalılar kim? Sinan Burhan'ın "Bakanların adaylığı ve Hulusi Akar" başlıklı yazısında dikkat çeken ifade

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler Kayseri'den AK Parti milletvekili adayı oldu. Kayseri'deki adaylıkla ilgili çok dikkat çeken bir yazı yazan Yeni Akit gazetesinden Sinan Burhan, "Terörle mücadelede büyük bir kahramanlık gösteren Akar’ın Kayseri’den aday olması büyük bir coşku oluşturdu. Bu coşkudan rahatsız olan fetöcüler var... PKK yandaşları ve trolleri var." dedi ve "Ama asıl üzücü olan ise sözde dost görünümlü içimizdeki İrlandalılar." ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Akit gazetesi yazarından tartışma yaratacak iddia... AK Parti'deki İrlandalılar kim? Sinan Burhan'ın "Bakanların adaylığı ve Hulusi Akar" başlıklı yazısında dikkat çeken ifade

İşte Yeni Akit gazetesinden Sinan Burhan'ın "Bakanların adaylığı ve Hulusi Akar" başlıklı yazısı

Uzun yıllar Akit Gazetesinde yazdım. AK Parti’den Ankara Belediye Meclis Üyesi olunca yazılarıma ara verdim. Akit Gazetesinde yazdığım dönemde hiçbir baskı ve sansüre uğramadım. Milletimizin yerli ve gür sesi olan bu gazetede kısmetse Perşembe ve Pazar günleri yazacağım. Rabbim hayırlara vesile kılsın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere ilişkin önemli iki adım attı. Bu adımlardan bir tanesi listelerin büyük oranda yenilenmesiydi. İkinci adım ise bakanların illerde vekil adayı olarak gösterilmesi. “Anadolu Soruyor” programı çerçevesinde memleketi dolaşıyoruz. İllerde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Onlar anlatıyor biz dinliyoruz.

Bakanlarımızın illerimizden aday gösterilmesi büyük bir heyecan oluşturmuş. İlk olarak Trabzon’a gittik. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştüm. Bakan Bey “Trabzon’a AK Parti döneminde çok büyük hizmetler yapıldı. Bu dönemde Cumhurbaşkanımızın seçilmesiyle birlikte Trabzon şaha kalkacak” dedi. Trabzonlu kardeşlerimiz güçlü bir ismin aday gösterilmesini hizmetlerin garantisi olarak görüyor. Yine bu ilimizden aday gösterilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen de büyük ilgi görüyor. Entelektüel birikimi, mütevazı kişiliğiyle kabul görmüş. Uzun yıllardır tanıdığım Mustafa Şen’in halka yakın siyaset yapacağını biliyorum.         

VUR DE VURALIM…

Hulusi Akar Paşa’nın adaylığı Kayseri’de coşkuyla karşılandı. Bu çerçevede bir salon toplantısında gençler “vur de vuralım öl de ölelim” diye slogan attılar. Bazı fetöcüler, PKK’lı hesaplar ve muhalefet, gençlerin bu cümlelerinden rahatsız oldular. Ben bu gençleri tebrik ediyorum. Vatan söz konusu olursa tüm gençler cephede savaşır. Buradan Paşayı eleştirenlere soruyorum: Kayseri Lisesi Kurtuluş savaşında mezun vermedi. Kayserililer her daim Kayseri Lisesinin mezun vermediğini haklı bir gururla anlatırlar. Yine Çanakkale savaşında çocuk yaşta kardeşlerimiz şehit oldu. Bu gençlerimiz adına türküler yazıldı. Bu türkülerden en meşhuru ise “Hey onbeşli onbeşli Tokat yolları taşlı” türküsüdür.. Madem gençler vatan için savaşmaz, bu türküler neden yazıldı! Bu millet asker doğar. Ayrıca Hulusi Paşa gençlere sokağa çıkın ya da gidin savaşın demedi. Bizim ordumuz var. Terörle mücadeleyi onlar zaten yapıyor. Ancak bu gençlere vatan ve bayrak şuuru verilmesi ancak PKK severleri rahatsız eder.

Bu arada 14 Mayıs seçimlerinde memleketim Kayseri’yi de yakından takip ediyorum. AK Parti Kayseri’de çok kaliteli bir liste yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘metal yorgunluğu’ olan siyasilere ‘dur’ demesi Kayseri’de heyecanın en temel nedeni. Kayseri milliyetçi ve muhafazakar bir kent. Terörle mücadelede büyük bir kahramanlık gösteren Akar’ın Kayseri’den aday olması büyük bir coşku oluşturdu. Bu coşkudan rahatsız olan fetöcüler var... PKK yandaşları ve trolleri var. Ama asıl üzücü olan ise sözde dost görünümlü içimizdeki İrlandalılar. Kayseri’de muhalefet ilk başlarda Hulusi Akar ve Ayşe Böhürler’le ilgili ithal aday diyerek yıpratmaya çalıştılar. Ancak başarılı olamadılar. Kayseri onları bağrına bastı. Kendi küçük siyasi hesapları uğruna muhalefetin değirmenine su taşıyanları da bir kenara not ediyoruz. Hulusi Paşa kıymetli bir vatan evladıdır. Ayşe Böhürler uzun yıllar medya sektöründe davamıza hizmet etmiş değerli bir kardeşimizdir. Murat Cahit Cıngı Kayseri için bir değerdir. Bu listenin tamamı Kayseri’ye büyük hizmet edecektir. Hayırlara vesile olsun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin