Akıntı varsa sakın peçete koymayın: Bu hata cinsel hayatınızı bitirebilir. Uzmanlar enfeksiyon ve mantar riskine karşı uyardı.

Pek çok kadının sıklıkla yaptığı hataların başında akıntıyı peçete ile durdurma yöntemi gelirken, peçete yönteminden kesinlikle vazgeçilmesi gerekiyor. İşte akıntıyı peçete ile durdurmanın kadın sağlığına olan olumsuz etkileri...

Google Haberlere Abone ol
Akıntı varsa sakın peçete koymayın: Bu hata cinsel hayatınızı bitirebilir. Uzmanlar enfeksiyon ve mantar riskine karşı uyardı.

Hemen hemen her kadının en sık yaptığı o hataya ilişkin uzmanlar önemli açıklamalarda bulundu. Vajinal akıntı dolayısıyla pek çok kadın peçete ile tampon uygulaması yaparken bu durum ciddi problemlerin oluşmasına neden olabilir.

Genital hijyen, kadın erkek fark etmeksizin herkesin dikkat etmesi gerektiği önemli bir husus olurken, genital hijyeni yanlış ya da eksik yapmak cinsel ilişkiniz başta olmak üzere risk faktörünü oluşturmaktadır.

Peçete koymak doğru bir yöntem değil

İç çamaşırın kirlenmesi dolayısıyla her kadının problem olarak gördüğü durumların başında şüphesiz vajinal akıntı gelmektedir.

Vajinal akıntı dolayısıyla bazı kadınlar günlük ped kullanırken bazı kadınlar peçete yöntemini tercih etmektedir.

Vajinal akıntıyı önlemek amacıyla gerçekleştirilen bu iki yöntem uzun yıllardır tartışılan konular arasında yer alırken, vajinal akıntının tekerrür etmemesi ve akıntının sağlıklı bir akıntı olabilmesi için herhangi bir ürünün önleyici olarak kullanılmaması gerektiği söylenmektedir.

Vajinanın doğal florasını yakalayabilmesi için vajinanın hava alması gerektiğini dile getiren hekimler, bu bölgenin aynı zamanda hiçbir kimyasal ürün ile temas etmemesi gerektiği sadece duru su ile temizlenmesi gerektiğine karşın uyardı.

 

Genital bölgenin sürekli olarak nemli kalması, bölgede mantar oluşumunun başlamasına neden olurken, mantar ve enfeksiyonun şiddetlenerek artması çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilmektedir.

Genital bölgenin kesinlikle nemli kalmaması gerektiğini dile getiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Abdullah Açıkgöz konuyu şu şekilde özetledi. “Cinsel bölgenin temizliğinde özellikle bu amaçla üretilmiş belirsiz ürünler tercih edilmemelidir. Vajina yalnız uygun bir şekilde su ile yıkanmalı, sonra temiz bir peçete ile kurulanmalıdır.

İç çamaşırınızı günlük değiştirmek, naylon yerine pamuklu iç çamaşırları tercih etmek, dar pantolon, çorap ve iç çamaşırı kullanmamakla bunu sağlayabilirsiniz. Tam hazır olunmadan (yeterli kayganlık oluşmadan) ilişkiye başlanmamalıdır. Bu önlem mekanik tahrişe meydan vermemek açısından çok önemlidir. Gerekirse doktor önerisine göre kayganlaştırıcı ilaçlar kullanabilirsiniz”

Akıntı varsa sakın peçete koymayın: Bu hata cinsel hayatınızı bitirebilir. Uzmanlar enfeksiyon ve mantar riskine karşı uyardı. - Resim : 2

Cinsel ilişkide yanma ve acıma artabilir

Vajina temizliğinin uygun koşullarda yapılmaması ve genital bölgede oluşan mantarın tedavi edilmemesi uzun süreçte kişinin cinsel hayatını da olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Mantar ve enfeksiyon oluşumu cinsel ilişki esnasında kadınlarda zevkten çok yanma ve acıma duyusunun oluşmasını tetikleyebilmektedir.

Vajinanın temizliğini sağlarken sadece duru su kullanmayı ve kimyasal bileşenlerden uzak tutmayı ihmal etmeyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin