Akıllı telefonla iş imkânı

Akıllı telefonlar artık hayatın hemen her alanında kullanılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Akıllı telefonla iş imkânı

Thomas Oswald'ın sıra dışı bir uğraşısı var. 44 yaşındaki polis memuru, mesleğinden arta kalan zamanlarda küçük işler yapıyor. Oswald, Münih'te bisikletle yola çıkıyor, belli noktaların fotoğraflarını çekiyor veya bir eğlence yerinin kablosuz internet bağlantısı olup olmadığını kontrol ediyor. Oswald her iş karşılığında ya puan kazanıyor ya da ücret alıyor.



Buna imkân tanıyan ise ‘Streetspotr' adlı bir uygulama. Kullanıcılar akıllı telefonlarından uygulamayı açıp, etraflarında nerede halledilebilecek küçük bir iş olduğunu görüyor. Söz konusu fikri Almanya'da hayata geçiren Dorothea Utzt şöyle konuşuyor:



“Bizim müşterilerimiz genelde firma rehberleri ya da genel olarak yayınevleri, yani sürekli olarak güncel verilere ihtiyaç duyanlar. Almanya genelindeki restoranların açılış-kapanış saatlerini öğrenmek, ürünlerinin süpermarketlerde doğru yerleştirilip yerleştirilmediğini kontrol etmek isteyenler gibi... Navigasyon üreticileri sokak bilgilerine ihtiyaç duyuyor mesela. Yani, işverenlerimiz çok farklı alanlarda faaliyet gösteriyor.”





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin