AK Partili vekilden tv100'de çarpıcı HDP açıklaması. MHP, AK Parti'nin HDP ziyaretine ne diyecek? Mehmet Ali Cevheri Taksim Meydanı'nda soruları yanıtladı. AK Parti, HDP ziyaretinin arkasında.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, tv100'ün ses getiren programı Taksim Meydanı'nda soruları yanıtladı. Cevheri HDP açıklaması ile gündem olmuştu. Cevheri sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Cevheri, "Partimizin yaptığı doğrudur, vatandaş da arkasında biz de arkasındayız. Devlet beyin bilgisi vardır. Ben öyle olduğunu düşünüyorum." dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili vekilden tv100'de çarpıcı HDP açıklaması. MHP, AK Parti'nin HDP ziyaretine ne diyecek? Mehmet Ali Cevheri Taksim Meydanı'nda soruları yanıtladı. AK Parti, HDP ziyaretinin arkasında.

AK Parti heyetinin HDP'yi ziyaret etmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. AK Parti içerisinde ziyarete Mehmet Metiner ve Şamil Tayyar tepki göstermiş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de sahip çıkmıştı.

Cevheri tv100'ün ses getiren programı Taksim Meydanı'nda çarpıcı açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Şaban Sevinç'in, "Cumhurbaşkanı’nın HDP’nin PKK’yla eşit olduğu sözlerine katılıyor musunuz?" sorusuna Cevheri, "Bugüne kadar HDP’nin kamu nezdinde meşrutiyet kazanmamasının sebebi terörle arasına mesafe koymamasıdır. Cumhurbaşkanı’nın söylediklerini altına imzamı atıyorum." dedi.

Cevheri, "HDP, siyasal partiler yasasına göre kurulmuştur, Meclis’te de grubu vardır. Partimiz bütün partileri ziyaret ettiği gibi onları da ziyaret etmiştir. Zaten bunlar da anayasa değişikliğine destek vereceğini deklare etmişti." ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışma hakkında Cevheri, "Anayasa çalışması bizim çalışmamızdır. Anayasa bütün toplumun kesimlerini kapsayacak, destek verirlerse ne ala vermezlerse kendi yollarına gidecekler. Biz yine bunu referanduma götürüp toplumun vicdanıyla bu sonucu alacağımıza inanıyorum." dedi.

"CHP’nin HDP’yle iş birliği yapması meşru mudur?" sorusuna Cevheri, "Bizim görüşmemiz anayasal maddeler noktasında, onlarla oturup ‘Destek ver, sana bakanlık vereceğim’ diye bir düşünce içerisinde olmamız mümkün değildir."cevabını verdi.

Cevheri'ye, "MHP, HDP’yle görüşmenizi destekliyor mu?" diye de soruldu. Cevheri, "Devlet beyin bilgisi vardır. Ben öyle olduğunu düşünüyorum." dedi ve şunları söyledi:

MHP adına söz söyleme hakkına sahip değilim o partinin kendi politikasıdır ama şahsıma ve partimize yansıtılan en ufak olumsuz düşünce olmamıştır.

tv100'ün Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim tarihi ilan etme, ittifaktan ayrılma gibi bir gündeminin olmadığı bilgisini aldıklarını dile getirdi.

 Gürel şunları söyledi:

'Devlet Bahçeli erken seçim çağrısında bulunacak' ya da 'ittifakı bozacak' benzeri yorumların, böyle ir olasılığın olmadığını ifade edebilirim. Böyle bir konu beklemiyoruz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin