AK Parti'den Anayasa teklifine tepkiler sürüyor: Eski Türkiye yeniden dirilir yorumu! Ak Parti Sözcüsü Çelik Anayasa teklifini değerlendirdi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ilçe kadın kolları buluşmasında Altılı Masa'nın dün sunduğu Anayasa teklifini yorumladı. "Hiç kimse Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi hakkını geri alamaz. Türkiye'nin geçmişte yaşadığı vesayetin yeniden dirileceği ortamın oluşmasından başka işe yaramayacağını ifade etmek gerekir."

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den Anayasa teklifine tepkiler sürüyor: Eski Türkiye yeniden dirilir yorumu! Ak Parti Sözcüsü Çelik Anayasa teklifini değerlendirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da İlçe Kadın Kolları Buluşması'nda konuştu.

“CUMHURBAŞKANINI HALKIN SEÇMESİ HAKKINI KİMSE GERİ ALAMAZ”

Altı muhalefet partisinin oluşturduğu altılı masanın dün güçlendirilmiş parlamenter sistemi adı ile bir açıklama yaptığını hatırlatan Çelik, “Şimdiye kadar Cumhurbaşkanımıza karşıtlık, AK Parti’ye karşıtlık, Cumhur İttifakı’na karşıtlığın ötesine geçemeyen bu organizasyon, Türkiye’ye demokrasi ve özgürlük vadettiğini söyleyerek birtakım maddeler sıraladı. Şunu söylemek bile yeterli: Cumhurbaşkanını halkın seçmesi kararının alınmasından sonra, eğer herhangi bir siyasi irade cumhurbaşkanı halkın seçmesi şeklindeki yetkiyi halktan almaya kalkarsa bu halkın elde ettiği demokratik bir kazanımın gasp edilmesi anlamına gelir. Bu bilindiği için parlamenter sistem olsun ama aynı zamanda da cumhurbaşkanı halk tarafından seçilsin. Bu şekilde olduğu zaman işte sizden öncekilerin Türkiye’de çektiği sıkıntıların yeniden dirileceği, vesayetin kafasını uzatacağı bir ortamın doğacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Bu hakkı kimse geri alamaz. Ama bunu tutup da hem cumhurbaşkanını halk seçsin hem başbakanı halk seçsin şeklinde bir tablo ortaya koyarsanız, ondan sonra ‘cumhurbaşkanı tarafsız olsun, hiçbir şeye karışmasın’ gibi bir sistem üretmeye çalışırsanız Türkiye’nin geçmişte yaşadığı, devlet çekirdeğindeki bölünmenin yeni modellerini ve içinden vesayetin çıkacağı yeni birtakım platformların canlanmasını sağlamış olursunuz. Çeşitli şekillerde demokratik kazanımlarımızı, demokrasi retoriğini çok kullanarak gasp etmeye çalışanlar, bunun yerine sadece birtakım siyasi masaları, birtakım siyasi organizasyonları hakim kılmaya çalışanların Türkiye’ye vereceği demokrasi mesajının olmadığı, Türkiye’ye vereceği demokrasi umudunun olmadığı, herhangi bir şekilde demokrasiyi ve şimdiye kadar ki hak ve hürriyetler düzeninin geliştirilmesini sağlayan AK Parti’yi aşacak bir performanslarının olmadığı bir kere daha görülmüştür” diye konuştu.

"GEÇMİŞTEKİ VESAYET GERİ GELECEK"

"Bugün 6'lı masa üzerinden Türkiye'ye demokrasi getireceğiz diyenlerin yaptığı şeyin Türkiye'nin geçmişte yaşadığı vesayetin yeniden dirileceği ortamın oluşmasından başka işe yaramayacağını ifade etmek gerekir.Yakın zamanda bunların bir eski bakanları çıktı, CHP adına konuşarak 'İktidara geldiğimizde türbanla mücadele edeceğiz' diyerek bu vesayetin ipuçlarını göstermeye başladılar. "

"Türkiye'de geçmiş zamanlarda siz ne zaman sistemi düzeltmeye çalışsanız hemen bir rejim tartışması çıkarırlardı. Türkiye'nin en büyük hareketi olan AK Parti'ye karşı kapatma davasının açıldığı günlerden geldik. Cumhuriyet tarihinde son derece önemli dönüm noktalarına imza atmış bir siyasi partiyiz biz." açıklamalarını yaptı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin