AK Parti ve Yeşil Sol Parti arasında kavga. Yeşil Sol Parti Çanakkale Milletvekili adayı Adile Yalçın kahvehanedekilerle tokalaşmak istedi ancak...

Çanakkale'de seçim gezisi gerginliği... Yeşil Sol Parti ile AK Partililer arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Yeşil Sol Parti Çanakkale Milletvekili adayı Adile Yalçın kahvehanede oturan vatandaşlarla görüştü, tokalaşma faslında yaşanan tartışma sonrası kavga oldu: 4 yaralı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti ve Yeşil Sol Parti arasında kavga. Yeşil Sol Parti Çanakkale Milletvekili adayı Adile Yalçın kahvehanedekilerle tokalaşmak istedi ancak...

Çanakkale'de bir kahvehanede farklı siyasi görüşe sahip iki grup arasında çıkan kavgada, 4 kişi yaralandı.

İl merkezindeki kahvehanede oturan vatandaşlar, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine gelen Yeşil Sol Parti Çanakkale Milletvekili adayı Adile Yalçın ile sohbet etti.

Yalçın'ın selamlaşmak istediği bir kişi, kendisinin prensip gereği bayanlarla tokalaşmadığını belirtmesi üzerine tartışma yaşandı.

Tartışma, araya girenlerin olayı sakinleştirmesiyle sona erdi.

Bunun ardından kahvehaneye gelen ve Yeşil Sol Parti üyesi oldukları iddia edilen yaklaşık 25 kişilik grup, buradaki vatandaşları darbetti.

Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 4 kişi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralılardan Mustafa Kılıç, yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Kahvede otururken Yeşil Sol Parti'nin milletvekili adayı geldi. Herkesin masasını gezdi. Bizim de masamıza geldi. Tokalaşmak istedi. Ben 'bayanlarla tokalaşmıyorum' dedim. 'Tamam' dedi. Hoş karşıladı. Bizden oy istedi. Ben AK Parti'li olduğumu söyledim, o ana kadar herhangi bir şey yoktu. Sonra bir başkası geldi, ortalığı karıştırdılar. İlk arbedede üç, dört kişi saldırdılar. Polisler geldi ortalık sakindi. İkinci defa ise üç, dört arabayla 20-25 kişilik grup geldi. Bize sorgusuz saldırdılar. Bizi bu hale getirdiler."

Gelenlerin burada slogan atıp barış istediklerini belirttiğini vurgulayan Kılıç, "Ben de 'Barış isteyenler böyle mi yapar? Siz kendinizi topluma kabullendirmek istiyorsunuz. Bu şekilde mi kabullenir insanlar' dedim. Oradaki sorunları kaba kuvvetle çözmeye çalışıyorlar. Biz hangi devirdeyiz. Kaba kuvvetle şimdiye kadar ne çözülmüş ki. Darbedilen bir arkadaşımız Kürt. Ben Türk'üm. Aramızda ayrı gayrımız yok. Biz bu insanlarla 10 yıldır iç içeyiz. Birbirimizi tanıyoruz. Ama onlar içlerinde biriktirmişler biriktirmişler, seçim arifesinde geldiler gövde gösterisi yapmaya çalıştılar. Hepsinden de şikayetçiyim, hakkımı da savunacağım." diye konuştu.

Kavgada yaralanan vatandaşları ziyarete giden AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Ayhan Gider ise hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan bu tür olayları tasvip etmediklerini söyledi.

Gider'e, hastane ziyaretinde, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da eşlik etti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin