AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayları. Süleyman Soylu birinci sırada. İşte AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayları (Tam Liste)

14 Mayıs'taki seçimlere sayılı günler kala milletvekili aday listeleri YSK'ya sunuldu. İşte AK Parti'nin İstanbul 2. bölge milletvekili aday listesi...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayları. Süleyman Soylu birinci sırada. İşte AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayları (Tam Liste)

Seçim takvimine göre aday listeleri YSK'ya teslim edildi..

Kritik toplantılar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üzerinde bizzat ilgilenilen AK Parti'nin 14 Mayıs seçimleri için hazırlanan milletvekili aday listesi belli oldu.

İstanbul 2. bölgeden birinci sıraya giren ilk isim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. 2. sırada ise Halit Yerebakan var.

İşte tam liste...

AK Parti'de 27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 70'i değişti. Milletvekili adaylarının listesini YSK'ya sunan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 3 dönemden fazla milletvekili olunamayacağı prensibini bu sefer daha da genişleterek uyguladıklarını söyledi.

Yavuz şöyle devam etti:

"Bu anlamda mevcut milletvekillerimizden 42'si 3 döneme takıldığı için yani aralıksız şekilde 3 dönem vekillik yaptığı için, 9 arkadaşımız aralıklı da olsa 3 dönem yaptığı için, 4 arkadaşımız 4 dönem aralıklı da olsa yani araya başka yapmadığı dönemler girmiş olsa da 4 dönem yaptığı için, 10 arkadaşımız da yine aralıklı da olsa 5 dönem yaptığı için listelerde yer almadı. Yani 65 milletvekili arkadaşımız için 3 dönem kuralını tüzüğümüzdeki kuralı da genişleterek bu sefer uygulamış olduk. Mevcut milletvekillerimizden 104 arkadaşımız listelerimizde yer aldı. Dolayısıyla milletimizin beklediği değişim beklentisi karşılık buldu ve listelerde yüzde 65 oranında bir değişikliğe gitmiş olduk. En genç adayımız 18 yaşındaki Nisa Alptekin İzmir'den, en yaşlı adayımız Şamil Ayrım 73 yaşında İstanbul 3. bölgeden adayımız oldu. Ayrıca genç, kadın, engelli ve diğer her kesimden adaylarımız var."

İSTANBUL 2. BÖLGE ADAYLARI

İSTANBUL-2 1 SÜLEYMAN SOYLU
İSTANBUL-2 2 HALİT YEREBAKAN
İSTANBUL-2 3 RABİA KALENDER İLHAN
İSTANBUL-2 4 MEHMET ÖNDER AKSAKAL
İSTANBUL-2 5 MUSTAFA DEMİR
İSTANBUL-2 6 İSMAİL EMRAH KARAYEL
İSTANBUL-2 7 ZAFER SIRAKAYA
İSTANBUL-2 8 BÜŞRA PAKER
İSTANBUL-2 9 SEVAN SIVACIOĞLU
İSTANBUL-2 10 DERYA AYAYDIN
İSTANBUL-2 11 ADEM YILDIRIM
İSTANBUL-2 12 SENA NUR ÇELİK
İSTANBUL-2 13 AHMET BİLAL KIYMAZ
İSTANBUL-2 14 HÜSEYİN EROĞLU
İSTANBUL-2 15 ENES EMİNOĞLU
İSTANBUL-2 16 AHMET HAMDİ ÇAMLI
İSTANBUL-2 17 EMRE USTAOSMANOĞLU
İSTANBUL-2 18 ŞEVKİ ŞAR
İSTANBUL-2 19 CAHİT ALTUNAY
İSTANBUL-2 20 ÖMER FUAT GÜNDAY
İSTANBUL-2 21 ORHAN NARİN
İSTANBUL-2 22 SELÇUK KAR
İSTANBUL-2 23 KEMAL OĞUZ KIDİL
İSTANBUL-2 24 FERŞAT YILDIRIM
İSTANBUL-2 25 ECRİN NAZLI İNAN
İSTANBUL-2 26 NAZİF BARIŞ ÇİFTÇİOĞLU
İSTANBUL-2 27 BEŞİR AÇIKÇA

 

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayları. Süleyman Soylu birinci sırada. İşte AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayları (Tam Liste)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin