İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Mersin'li çiftçilerden 100 top limon aldık" açıklaması üzerine başlayan tartışma 'Limon Kumpası' tartışmasına dönüştü. Erdemli ilçesinde gazetecilik yapan Mahmut Dölek'in haber amaçlı çektiği görüntülerin kamera arkası sosyal medyaya düşünce kıyamet koptu. Görüntülerde, çiftçi gibi gösterilen bir kişi gazetecinin talimatlarıyla Ekrem İmamoğlu'nu yalanlayan açıklamalar yapıyordu. Ahmet Hakan, o görüntüler için "Tüm zamanların en ahmakça kumpası" dedi.
Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, görüntüleri çekenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Görüntüleri çeken Mahmut Dölek ise mizah amaçlı çektikleri görüntünün dışarıya sızdığını öne sürerek, kendisine yönelik eleştirilerin linç amaçlı olduğunu iddia etti.
'İmamoğlu'na limon kumpası'
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ise olaya "Tüm zamanların en ahmakça kumpası: İmamoğlu’na limon kumpası" başlıklı yazısıyla tepki gösterdi.
Ahmet Hakan'ın yazısını okumak için TIKLAYIN
Uğur Dündar'dan 65 yaş tepkisi: 'Yaşlıların hapis çilesi ne zaman bitecek?'Gündem
Acun Ilıcalı'dan Survivor'da bağış açıklaması!Televizyon
Sahte röportajı 'mizah amaçlı' yapmışlar!Gündem
İmamoğlu'na limon kumpasının arkasındaki isimler..Gündem
İmamoğlu'na limon kumpası! Sahte haberle...Gündem