Ahmet Hakan: Demirtaş olayında devlet doğrusunu yapmış; tatava çıkarmaya, büyük anlamlar yüklemeye gerek yok

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 6 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın anne ve babasının rahatsızlanması üzerine Diyarbakır'a götürülmesini yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Hakan: Demirtaş olayında devlet doğrusunu yapmış; tatava çıkarmaya, büyük anlamlar yüklemeye gerek yok

"Devlet doğrusunu yapmış" diyen Hakan, bugünkü yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

"Selahattin Demirtaş’ın babası, Diyarbakır’da kalp krizi geçirmiş. Bunun üzerine Demirtaş, Edirne’den Diyarbakır’a götürülmüş. Demirtaş’ın ulaşımı için de özen gösterilmiş. Önce helikopterle Çorlu’ya götürülmüş, oradan da özel bir uçakla Diyarbakır’a.

Yasa ne diyor bu konuda? Şunu diyor: 'Ana, baba, eş, kardeş, çocuk ile eşinin anne veya babasından birinin yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır hastalık hallerinin bulunduğunun Sağlık Kurulu raporu ile belgelenmesi durumunda tutukluya izin verilebilir.'

İzni hangi yetkili makam veriyor? O da şöyle oluyor: Ceza infaz kurumunun en üst amirinin önerisi ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayıyla izin verilebiliyor.

Sonuçta olan şu: Devlet, Demirtaş için yasayı uygulamış. Hem de büyük bir dikkat ve özenle uygulamış.

Hükmümü veriyorum: İnsani açıdan yapılması gereken yapılmış. Tatava çıkarmaya ya da büyük anlamlar yüklemeye hiç gerek yok."

Ahmet Hakan'ın yazısını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin