Ağız kokusunu şıp diye kesen yöntem bulundu. 30 saniyede nefesiniz anında tazelenecek: Ağız kokusuna ne iyi gelir?

Ağız kokusu pek çok kişiyi rahatsız eden sorunlardan biridir. Kötü nefes ve ağız kokusuyla sık sık karşı karşıya kalıyorsanız bu doğal tedavi yöntemlerini mutlaka deneyin. Üstelik yalnızca 30 saniyede ağız kokusunu giderebilirsiniz. İşte kötü nefesi anında tazeleyen mucizevi yöntem

Ağız kokusunu şıp diye kesen yöntem bulundu. 30 saniyede nefesiniz anında tazelenecek: Ağız kokusuna ne iyi gelir?

Ağız kokusunun ardından pek çok neden bulunur. Ağız kokusunun yaygın nedenleri arasında, diş eti iltihaplanmaları, diş taşı oluşumu, geniz akıntısı, mide problemleri, çürük diş, diş ipi kullanılmaması ve yetersiz diş fırçalama gibi nedenler olabilir.

Ağız kokusunun önüne geçmek ve rahatsızlığı gidermek adına başvuracağınız pek çok yöntem mevcuttur. Ancak bunlardan en etkilisi doğal yöntemlerdir.

Sizler için bir araya getirdiğimiz bu doğal yöntemler ile kötü nefesinizi tazeleyebilirsiniz. İşte ağız kokusunu dindiren yöntemler

ELMA SİRKES VE SU

Elma sirkesi antibakteriyel özelliklere sahiptir. Elma sirkesini tadı keskindir ancak kokuya neden olan bakterilerin büyümesini ve yayılmasını önlemeye ve pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olan en etkili kaynaklardan biridir.

Ağız kokusunu en baştan önlemek için yemekten önce suyla seyreltilmiş bir çorba kaşığı elma sirkesi alın.

Elma sirkesinin asitliği vücudunuzun yiyecekleri sindirmesine yardımcı olur ve hazımsızlıktan kaynaklanan ağız kokusunu önler.

LİMON SUYU

Asitli gıdalar konusunda limon ve antibakteriyel özellikleri, ağız kokusuna neden olan bakterilerin yayılmasını önlemeye yardımcı olur. Ağız kokusunu gidermek ve doğal bir gargara yapmak için, 1 çorba kaşığı limon suyunu bir bardak ılık suyla karıştırın ve gargara yapın.

KARANFİL

Elma sirkesi gibi karanfil de ağız kokusuna yol açan kokuya neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olan antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Ağız kokusunu şıp diye kesen yöntem bulundu. 30 saniyede nefesiniz anında tazelenecek: Ağız kokusuna ne iyi gelir?

Özellikle diş eti iltihaplanmalarından kaynaklanan koku için birebirdir. Ağız kokusu için karanfili iki şekilde kullanabilirsiniz.

Karanfilleri bütün olarak çiğneyebilir veya karanfil çayı ile gargara yapabilirsiniz. Ağız kokusunu gidermek için öncelikle su kaynatın.

Ardından 1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil ekleyin. Daha sonra beş dakika kaynamaya bırakın. Ilıdıktan sonra her defasında 30 saniye olacak şekilde 2 kez gargara yapın.

SICAK SU VE TUZ

Ağız kokusunu gidermek için etkili olan bir diğer yöntem de sıcak su ve tuz gargarasıdır. Ilık tuzlu su ile gargara yapmak, boğazın arka kısmında kokuya neden olan bakterileri ve mukuslar ortadan kaldırarak ağız kokusunu dindirir.

Ağız kokusunu gidermek için yapmanız gereken şey çok basit. 1 su bardağı ılık suyu yarım çay kaşığı kadar tuzla karıştırın. Ardından 30 saniye boyunca karıştırın. Daha sonra gerektiği kadar gargara yapın ve tekrarlayın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin