Ağabeyini miras kavgasında öldürmüştü. Yargıtay indirimli 19 yıl 2 ay hapis cezasını hukuki buldu

Kayseri'de, Rüstem Yıldız isimli bir kişi, miras kavgasında ağabeyini öldürdüğü için 19 yıl 2 ay hapis cezası almıştı. Yıldız'ın cezası Yargıtay tarafından onandı.

Google Haberlere Abone ol
Ağabeyini miras kavgasında öldürmüştü. Yargıtay indirimli 19 yıl 2 ay hapis cezasını hukuki buldu

Olay, 11 Ağustos 2020'de, Melikgazi ilçesinde meydana geldi. Rüstem Yıldız ile ağabeyi Fedayi Yıldız miras meselesinden tartıştı.

Kavgaya dönüşen olayda Rüstem Yıldız, pompalı tüfekle ağabeyine ateş açtı. Fedayi Yıldız hayatını kaybederken, gözaltına alınan kardeşi Rüstem Yıldız ise tutuklandı.

Rüstem Yıldız hakkında 'kardeşi kasten öldürme' suçundan dava açıldı. Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 Haziran 2021'de görülen davanın karar duruşmasına sanık Rüstem Yıldız katılırken, Fedayi Yıldız'ın şikayetçi eşi yer almadı.

Ağabeyini miras kavgasında öldürmüştü. Yargıtay indirimli 19 yıl 2 ay hapis cezasını hukuki buldu

'ÖLDÜRME MAKSADIYLA ATEŞ ETMEDİM'

Son sözü sorulan sanık Rüstem Yıldız, "Öldürme maksadıyla ateş etmedim. Kendi canımı, çocuklarımı ve yakınlarımı korumak amacıyla ateş ettim. Pişmanım. Böyle bir olay olmasını istemezdim. Çok üzgünüm. Ağabeyim kendi ailesini dağıttığı gibi benim ailemi de dağıttı" dedi.

Mahkeme heyeti, Rüstem Yıldız'ı 'kardeşi kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırdı. Heyet, daha sonra tahrik ve iyi hal indirimleri uygulayıp, cezayı 19 yıl 2 aya düşürdü.

​YARGITAY'DAN ONAMA

Sanık Rüstem Yıldız'ın avukatının itirazı sonrası dosya, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşındı. İstinaf mahkemesi, yerel mahkemenin kararını hukuka uygun buldu.

Bu kez dosya, temyiz edilerek Yargıtay'a gönderildi. Dosyanın geldiği 1'inci Ceza Dairesi, 19 yıl 2 ay hapis cezası alan Rüstem Yıldız ile ilgili kararını açıkladı.

Ceza Dairesi, sanık hakkında verilen cezaya yapılan itiraz taleplerinin yerinde görülmediğine vurgu yaparak, temyiz başvurusunun esastan reddine karar verdi.

Ceza Dairesi, yerel ve istinaf mahkemesinin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını, delillerde ve işlemlerde eksik olmadığını ve cezaların kanuni bağlamda uygulandığının anlaşıldığını kaydetti. Ceza Dairesi'nce onama kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Ağabeyini miras kavgasında öldürmüştü. Yargıtay indirimli 19 yıl 2 ay hapis cezasını hukuki buldu - Resim : 3

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin