Açık alanda alkol içmek yasak mı. Parkta, plajda, sahilde alkol içiliyor mu. Kamuya açık alanda alkol almak cezası ne kadar?

Açık alanda alkol içmek yasak mı değil mi, nerelerde yasak ve cezası ne kadar? gibi soruların araştırmaları hız kazandı. Konuya ilişkin İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emin Gökçegözoğlu'dan açıklama geldi. Peki açık alanda alkol içmek yasak mı? Parkta, plajda, sahilde alkol içiliyor mu? Kamuya açık alanda alkol almak cezası ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
Açık alanda alkol içmek yasak mı. Parkta, plajda, sahilde alkol içiliyor mu. Kamuya açık alanda alkol almak cezası ne kadar?

'Açık alanda alkol içmek yasak' haberlerinin ardından konuya ilişkin araştırmalar hız kazandı.

Peki açık alanda alkol içmek yasak mı? Parkta, plajda, sahilde alkol içiliyor mu? Kamuya açık alanda alkol almak cezası ne kadar?

İşte ayrıntılar.

AÇIK ALANDA ALKOL İÇMEK YASAK MI?

İstanbul Valisi Davut Gül’ün 17 Ağustos 2023'te yayımladığı, “Alkol Satışı ve Alkollü İçeceklerin Tüketimi” başlıklı genelgesinde, kolluk güçlerine, "alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmeler dışında halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, park, piknik ve mesire alanlarında alkollü içki satışı ve tüketilmesinin önlenmesi" talimatı verildi.

Genelgede yasağın gerekçesi ile ilgili de "olaylara karışan şahıslar ekseriyetle alkollü" değerlendirmesi yapıldı. 

Açık alanda alkol yasağının hızla araştırılmasıyla birlikte İstanbul Valiliği, "yeni bir karar alınmadığını belirterek, bu genelgenin hatırlatma genelgesi olduğunu" belirtti.

PARKTA, PLAJDA, SAHİLDE ALKOL İÇİLİYOR MU?

T24'ün özel haberine göre İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emin Gökçegözoğlu, "Parka gidip iki bira içen vatandaşla değil bizim meselemiz. Genelgede kafa karışıklığı ortaya çıktı. Burada kastedilen sarhoşluktan dolayı çevreye rahatsızlık veriyorsa, şikâyet varsa polis buna uygulama yapacak" ifadelerini kullandı. 

AÇIK ALANDA ALKOL ALMAK CEZASI NE KADAR?

Kendi kendine içki içen vatandaşa herhangi bir yaptırım uygulanmadığını, yasaklamanın söz konusu olmadığını belirterek, "Vatandaş parka gitmiş, iki bira içiyor, bu değil bizim meselemiz. Genelgede kafa karışıklığı ortaya çıktı. Burada kastedilen sarhoşluktan dolayı çevreye rahatsızlık veriyorsa, şikâyet varsa polis buna uygulama yapacak." dedi.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin