Acı haberler festivali erteletti

4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
Acı haberler festivali erteletti

IV. Uluslararası Van Gölü Film Festivali son dönemlerde artan terör olayları nedeniyle ertelendi.



Son dönemlerde artan acı haberler nedeniyle ertelenen festivalle ilgili, IV. Uluslararası Van Gölü Film Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Oğuz Oktay, şu açıklamayı yaptı:



"Önemli Duyuru



2015 - 4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali’ni Erteliyoruz    



1 -7 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlediğimiz ve ana teması ‘2015 - 100’leşme’ olan IV. Uluslararası Van Gölü Film Festivali'ni ertelemek zorunda kalıyoruz.



Yıllar sonra, ülkemizde yeniden yaşanan çatışmalar yüzünden, her gün ölüm haberleri gelmekte ve yüreklerimiz acıyla dolmaktadır.



Kaybettiğimiz tüm insanlara olan saygımız; toplumsal olayların kaotik bir hal alması ve yaşanılan acılara olan duyarlılığımızdan dolayı, festivalimizi ertelemek zorundayız.



20 Temmuz 2015 tarihinde başlayan menfur Suruç olayı ile 33 canımızın yitirilmesinden başlayarak hâlâ devam eden, nereden gelirse gelsin, yıkıcı saldırıların; toplumsal yapı ve kamusal alanlarımızı, huzursuz-güvensiz kılmış olmasından dolayı; Jürilerimizin üyeleri, sanatçılarımız ve halkımızın güvenliğini riske atamayacağımızı düşündük.



Festivalimizin iptal değil, sadece ertelendiği göz önüne alarak; arz ettiğimiz toplumsal nedenlerin ne zaman tehdit edici özelliklerini kaybedeceklerini öngörmek mümkün olmadığından, şimdilik herhangi bir tarih belirleyemiyoruz.  



Muhtemelen, yapılacak erken genel seçimlerinden sonra, ülkemizde hüküm süren birçok belirsizliğin değişeceğini umuyor; bundan sonra belirleyeceğimiz bir tarihte, jürilerimizin üyeleri, yollanmış eserlerin sahipleri, sanatçılarımız ve halkımıza, mutlaka iletilecektir.



Sevgili halkımız, sanatçılarımız ve sinemaseverlere duyurur, anlayışlı olacaklarını umut ediyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin