Abdullah Gül'ün 7 yılını fotoğraflarla anlattılar

Cumhurbaşkanı görev süresi boyunca çekilen fotoğraflarının bulunduğu serginin açılışını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Gül'ün 7 yılını fotoğraflarla anlattılar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün görev süresi boyunca çeşitli gezi ve temaslarında çekilen fotoğraflarının yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Fotoğrafçıları Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı.



Beyoğlu Özel Karaköy Rum Ana ve İlköğretim Okulu'ndaki serginin açılışını yapan Gül, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve beraberindeki heyetle sergiyi gezdi ve fotoğraflara ilişkin anılarını da paylaştı.



Abdullah Gül'ün 7 yılını fotoğraflarla anlattılar



 



 



 



 



 



 



 



 



Daha sonra gazetecilere açıklalarda bulunan Gül, serginin, Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçılarının 7 yıl boyunca çektiği binlerce, belki yüzbinlerce resim arasından seçilen karelerden oluştuğunu belirterek, "Bir nevi 7 yılın özetini yapmışlar" dedi.



Her yere kendisiyle beraber giden fotoğrafçılarının çok yorulduğunu ifade eden Gül, "Her yerde en iyi fırsatı değerlendirmek için daima teyakkuzda durdular. 7 sene boyunca gördüğünüz, herkesin izlediği resimleri çektiler" diye konuştu.



Abdullah Gül'ün 7 yılını fotoğraflarla anlattılar - Resim : 2



 



 



 



 



 



 



Gül, fotoğrafçıların bir nevi tarihi de belgelediklerini vurguladı.



1 MİLYONDAN FAZLA FOTOĞRAF TARANDI

Sergide, Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçıları Ayhan Fırat, Murat Çetinmühürdar, Mustafa Öztartan, İrfan Yıldız ve Mehmet Demirci'nin yaklaşık 1 milyon kare arasından seçilen 50 fotoğrafı bulunuyor.



Ziyarete açılan sergide, Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile Doğubeyazıt'taki İshakpaşa Sarayı'nı ziyaret ederken, Tarabya Köşkü'nde kar yağışı altında yürürken, babası Ahmet Hamdi Gül ile bağ evinde domates toplarken, Erciyes Dağı'nda göçerlerin sofrasına konuk olurken, Nairobi Ulusal Parkı'nda çıtayı severken, Gabon'da deniz kenarında yürürken, Azerbaycan'da balık tutarken, Amerika'da Birleşmiş Milletler toplantısı sonrası bilgisayardan haberleri takip ederken çekilen kareleri yer alıyor.



Abdullah Gül'ün 7 yılını fotoğraflarla anlattılar - Resim : 3



 



 



 



 



 



 



Cumhurbaşkanlığı Fotoğrafçıları Fotoğraf Sergisi, 11 Temmuz'a kadar açık kalacak. (AA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin