Abdulkadir Selvi, bombacıyla talimatı veren 'Hacı' arasındaki diyaloğu yazdı

Taksim İstiklal Caddesin'de geçtiğimiz pazar günü yaşaşnan bombalı saldırının yankıları devam ediyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, bombacıyla talimatı veren Hacı arasındaki diyaloğu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Abdulkadir Selvi, bombacıyla talimatı veren 'Hacı' arasındaki diyaloğu yazdı

Abdulkadir Selvi'nin 'Bombacıyla talimatı veren Hacı arasındaki diyalog' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

PAKETİ BIRAK, AYRIL

Ahlam Albashir, İstiklal Caddesi’nde 40 dakika süreyle bekledikten sonra Hacıile irtibat kuruyor. Ahlam Albashir sorgusunda, “Hacı bana torbayı bırak oradan ayrıl, dedi” diye anlatıyor. Terörist bunu sorgusunda “Paketi bırak, oradan ayrıl” şeklinde de ifade ediyor.

Ahlam Albashir’in ifadelerinden, “Hacı”nın terör örgütü içinde eylem talimatını verecek kadar üst düzeyde görevli biri olduğu anlaşılıyor.

İKİNCİ TAKSİ

Ahlam Albashir’in o sırada kendisini ikinci bir taksinin beklediğini bildiği, ancak patlamayla birlikte o taksinin Bilal Hassan’ı olay yerinden uzaklaştırıp hızla Edirne’ye götürmek üzere hareket ettiği tespit edildi. Teröristin aracı yerinde bulamayınca irtibat kurduğu Bilal Hassan’ın, “O araç yok. Başka bir taksiye bin. Oradan uzaklaş” talimatı üzerine kendisini Esenler’e götüren taksiye bindiği belirlendi. Ahlam Albashir’in o sırada üzerinde yeterli para olmadığı, taksinin ücretini Esenler’deki adreste ödediği ortaya çıktı. Terörist buradan yanına para ve ziynet eşyalarını aldıktan sonra gittiği Küçükçekmece’de yakalanmıştı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin