ABD'li gazeteciden ortalığı karıştıracak flaş iddia!

ABD’li ünlü gazeteci Seymour Hersh, Amerikan ordusu ile ilgili flaş bir iddia ortaya attı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'li gazeteciden ortalığı karıştıracak flaş iddia!

Avrupa’nın en saygın ve en yüksek tirajlı edebiyat dergisi London Review of Books’a Washington’un Suriye politikasını anlatan bir makale yazan Pulitzer ödüllü gazeteci Hersh’e göre, ABD Başkanı Obama’nın Suriye’de ılımlı muhalifleri destekleme politikasının, ordu içinde ciddi bir muhalefetle karşı karşıya olduğunu iddia etti.



İddiaya göre Obama yönetiminin Suriye konusunda başarı şansı bulunmadığını gören ordu, 2013 sonbaharında kendi planları doğrultusunda hareket etmeye başladı ve siyasi kanalları devre dışı bırakarak askeri kanallar üzerinden başka ülkelere IŞİD ve El Nusra ile mücadele kapsamında istihbarat aktarma kararı aldı.



Bu karar çerçevesinde ABD Genelkurmayı, Libya’dan Suriye’ye giden silah akışını engellemek istedi. Ancak Başkan Obama’nın emri ile devam eden silah akışını durdurmak mümkün olmadığından, Genelkurmay CIA’ye “Türkiye'nin cephaneliğindeki silahları Suriyeli muhaliflere gönderelim. Hem daha ucuz, hem ulaşması daha az zaman alır” önerisinde bulundu.



Hersh’e konuşan bir ABD Genelkurmay danışmanı, bu süreçte “ABD ordusunun güvendiği, ancak Erdoğan'a sadık olmayan Türklerle çalıştıklarını” iddia etti.  (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin