ABD YouTube yasağının kaldırılmasını konuşuyor! 'Erdoğan'a yeni darbe'

Anayasa Mahkamesi'nin (AYM) kararı üzerine YouTube yasağının kaldırılması, ABD'li basında da yankılandı.

Google Haberlere Abone ol
ABD YouTube yasağının kaldırılmasını konuşuyor! 'Erdoğan'a yeni darbe'

Time dergisi, AYM'nin YouTube kararının, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın interneti sansürleme çabalarına yeni bir darbe" olduğunu savunurken Wall Street Journal gazetesi, iki ay süren blokajın Türkiye'de "yeni bir otoriter sansürü modelini yaratılıyor" kaygısına yol açtığını yazıyor



TİME: BAŞBAKAN ERDOĞAN'A YENİ DARBE



Time dergisi, YouTube'nun, "karanlıkta" geçen iki aydan sonra yeniden açıldığını anlattığı haberinde yasağın AYM'nin kararından beş gün sonra kaldırıldığını anlatırken Mahkemenin kararının "internet sansürleme çabalarına yeni bir darbe" oluşturduğu görüşünü öne sürüyor.

"Türkiye'de büyük ölçüde sosyal medyaya dayanan, yeni yurt içi ayaklanmaları ortamında internette özgür ifade, zor bir mesele oluşturuyor" diyen dergi, daha önce Twitter'e de yasak konulduğunu anımsatıyor.



WALL STREET JOURNAL: YENİ BİR OTORİTER SANSÜR MODELİ YARATILIYOR DİYE KAYGI YARATMIŞTI



YouTube yasağının kaldırıldığını da duyuran ABD'li basın organlarından Wall Street Journal, "böylece ülke, yeni bir otoriter sansür modelini yaratıyor dile yurt içinde ve dışında kaygıya yol açan iki aylık blokaja son verildi" diyor.



Twitter ve YouTube'un yasaklaması üzerine "Türk hükümetinin, ABD ve Avrupa Birliği dahil geleneksel müttefiklerinden yaygın eleştirileri çektiğini" kaydeden gazete, "Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, blokajları isteksiz olarak kaldırdığı gibi idi" diyor ve Erdoğan'ın Twitter kararının ardından AYM'yi eleştirdiğini anımsatıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin