ABD ile Binance arasında ateşkes umudu. ABD davayı sonlandırmak için kripto para borsasından yaklaşık 4 milyar dolar para istiyor

ABD Adalet Bakanlığı, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile yıllardır devam eden soruşturmada çözüm olarak, Binance'ten 4 milyar doların üzerinde bir ceza ödenmesini talep etti. Dosya Binance CEO'su Changpeng Zhao'ya yöneltilen suçlamaları da içeriyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD ile Binance arasında ateşkes umudu. ABD davayı sonlandırmak için kripto para borsasından yaklaşık 4 milyar dolar para istiyor

ABD Adalet Bakanlığı, dünyanın en büyük kripto para borsası ile yıllardır süren soruşturmada bir çözüm olarak Binance’ten 4 milyar dolardan fazla ceza ödemesi talebinde bulundu.

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD Adalet Bakanlığı, soruşturmayı sonlandırmak için 4 milyar doları aşan tutarda oldukça yüksek miktarda bir ceza ödemesi koşulu öne sürdü. Kaynaklara göre iki taraf arasında yapılan görüşme, Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’ya karşı yöneltilen suçlamaları da içeriyor.

Görüşmeler kapsamında Binance için ertelenmiş bir kovuşturma anlaşması isteniyor. Bu anlaşma, Adalet Bakanlığı’nın bir suç duyurusunda bulunması, ancak 3 şartın yerine getirilmesi koşuluyla şirket hakkında dava açılmamasını içeriyor.

Bu şartlar; Binance’in 4 milyar doları aşan cezayı ödemesi ve yasaları ihlal ettiğine dair detaylı bir belge yayımlamasını içeriyor. Şirket, ayrıca yasalara uyum sağlama aşamasında bir izleme sürecine dahil olacak ve Binance’in uyum sürecini tam anlamıyla tamamlaması gerekecek.

Gündeme gelen bu gelişme ise henüz resmi kaynaklar tarafından doğrulanmış değil. Bunun yanında Binance CEO’su geçmiş dönemlerde Bloomberg tarafından servis edilen bazı haberlere sert tepki göstermişti.

Kripto topluluğudan birçok kişi, bu gelişmeyle ilgili cezanın bir şirkete kesilen en büyük cezalardan biri olduğunu, ancak anlaşma sağlanmasının kripto sektörüne nefes aldıracağı konusunda hemfikir.

Adalet Bakanlığının Binance ile anlaşmak için bir teklif sunduğuna dair iddianın ortaya atılmasıyla eş zamanlı olarak SEC’in başka bir kripto borsası Kraken’e dava açtığı görüldü. Kripto topluluğu, Kraken’in yılbaşında SEC’e 30 milyon dolarlık bir ceza ödemesine rağmen borsaya yeniden dava açmasına tepki gösterdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Binance aBD dava
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin