AB Gazze'ye 25 milyon Euro daha yardım yapacak. Yetkililerden 'uluslararası hukuka saygı' çağrısı geldi

AB Gazze'ye 25 milyon Euro daha yardım yapacak. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Gazze'ye 25 milyon Euro daha yardım yapılacağını ve yapılan yardım sayısının toplamda 100 milyon Euro'ya ulaşacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
AB Gazze'ye 25 milyon Euro daha yardım yapacak. Yetkililerden 'uluslararası hukuka saygı' çağrısı geldi
İHA

İsrail ve Gazze çatışmaları devam ederken AB'den yardım açıklaması geldi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'den Gazze'ye yapılacak yardımla ilgili açıklama geldi.

Gazze'ye 25 milyon Euro daha yardım yapılacağını belirten Leyen, bu kapsamda toplam yardımın 100 milyon Euro'ya ulaşacağını kaydetti.

GAZZE'YE YÖNELİK YARDIMLAR ARTACAK

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği’nin Gazze’ye yönelik yardımlarının artacağını kaydetti. İsrail'in Gazze'ye saldırılarını yoğunlaştırdığını belirten Leyen, Gazze'ye AB tarafından 25 milyon Euro daha yardım yapılacağını ifade etti. 

Brüksel'de açıklama yapan Leyen, "Böylece, Avrupa Birliği Gazze'deki siviller için toplamda 100 milyon Euro yardımda bulunmuş olacak" dedi.

Yardımın direkt olarak insani yardım kuruluşlarına yapılacağını belirten Leyen, Gazze’ye daha fazla insani yardım malzemesi taşıyan konvoyun gönderilmesi ve insanı ara sağlanması için İsrail, Mısır ve Birleşmiş Milletlerle işbirliğinin sürdüğünü ifadelerine ekledi.

ULUSLARARASI HUKUKA SAYGI ÇAĞRISI

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise, Kızılhaç’ın rehinelere ulaşması karşılığında İsrail Gazze’deki saldırılarını durdurma planı önerdi. Borrell, “İster ateşkes ister ara deyin şiddetin azalması ve uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin