AA, New York Ofisi açıldı

AA, Amerika Bölge Direktörlüğü New York Ofisi Bülent Arınç'ın katılımıyla açıldı.

Google Haberlere Abone ol
AA, New York Ofisi açıldı


Anadolu Ajansı Amerika Bölge Direktörlüğü New York Ofisi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla açıldı.



Anadolu Ajansı'nın, 100. yıl hedefleri kapsamında yurtdışı operasyonlarını güçlendirme çalışmaları dahilinde ABD ve dünyanın finans, sanat ve diplomasi merkezi konumundaki New York'un Manhattan bölgesinde yer alan ofisi törenle hizmete girdi.



Açılış törenine AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi, AA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu, Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Ertuğrul Cingil ve diğer davetliler katıldı.



Ofis, bütün Amerika kıtasındaki AA operasyonlarının merkezi olacak. AA'nın 100. yılında dünyanın ilk beş haber ajansı içinde yer alma hedefine katkı sağlayacak ve AA'nın İngilizce yayını için de önemli merkezlerden birisi olacak ofis, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi ve New York'un önemli simgelerine yakın bir noktada yer alıyor.



ABD'nin yanı sıra Kanada, Brezilya, Arjantin, Meksika, Şili gibi kıtanın önemli ülkelerinin de merkezi konumunda bulunacak New York ofisi, zaman içinde haber ağını genişleterek bölgede yer alan yaklaşık 60 ülkedeki gelişmeleri ilk elden abonelerine duyuracak.



Dünyanın tüm piyasalarının yakından takip ettiği New York borsası ve Wall Street'teki gelişmeler de finans çevrelerine sıcağı sıcağına aktarılacak.



AA, yeni dönemde uluslararası politikanın ve diplomasi faaliyetlerinin kalbi durumundaki Birleşmiş Milletler merkezinden de abonelerine çok daha zengin içerik sunacak.



"Hedeflerimiz büyüktür, bunlara ulaşacağız"



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılışta yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı'nın hedeflerinin büyük olduğunu ve bu hedeflere ulaşacağını söyledi.



Ofiste çok sayıda gazetecinin çalışacağını ve çok sayıda haber geçeceklerini belirten Arınç, "Böyle güzel bir yerde güzel bir açılışta bu hizmetleri başlattığımız için çok sevinçliyiz" diye konuştu.



AA'nın 2020'de dünyadaki ilk beş ajansı arasında olma hedefiyle gelişmesini sürdürdüğünü ifade eden Arınç, "Hedeflerimiz büyüktür bunlara ulaşacağız" ifadesini kullandı.



"Niçin Türkiye'de bir haber ajansı bütün dünyada saygın olmasın?" diyen Arınç, Anadolu Ajansı'nın seriliği, kuvveti ve tesiri nispetiyle de mutlaka başarılı olacağını belirterek hayırlı olmasını diledi.



Açılışta konuşan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk de ABD'de Türkiye'nin medya alanındaki çalışmalarının hızlı bir şekilde arttığını kaydederek amaçlarının Türkiye'yi Amerika'da tanıtmak ve Amerika'daki haberleri Türkiye'ye sağlıklı bir şekilde iletmek olduğunu söyledi.



AA'nın 100. yılında dünyanın en etkili beş ajansı içine girme hedefini dile getiren Öztürk, "Burası da bizim için önemli bir adımdır. Bu açılışımızı şereflendiren Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'a çok teşekkür ediyoruz. Bütün projelerimizde arkamızda yer aldı, destek verdi, yüreklendirdi. Kendisine müteşekkiriz" dedi.



Amerika Direktörlüğü ile büyük hedeflere ulaşmayı amaçladıklarını kaydeden Öztürk, "İnşallah büyük Türkiye'ye yakışan büyük bir ajans olma hedefinde daha da hızla ilerleyeceğiz" diye konuştu.



AA  bir hayal kurarak bugünlere geldi



Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan da açılışta yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı'nın bir hayal kurarak ve bu hayali güzel bir stratejiyle destekleyerek bugünlere geldiğini söyledi.



Tan, bugünün Türkiye için mutlu bir gün olduğunu belirterek, Anadolu Ajansı'nın Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için önemli adımlar attığını kaydetti.



Anadolu Ajansı'nın vizyoner bir bakış açısı ve kararla Amerika Bölge Direktörlüğü'nü açtığını ifade eden Tan, AA'nın stratejik hedeflerini bir bir gerçekleştirdiğini dile getirdi.



ABD'nin "hayaller ülkesi" olduğunu kaydeden Tan, "Bizim ülkemizde hepimize söylenen 'icat çıkarma' diye bir laf vardır biliyorsunuz. Burası icat çıkaranların ülkesi. Anadolu Ajansı da hakikaten yeni icatlar çıkararak, bir hayal kurarak ve o hayalin arkasını da güzel bir stratejiyle destekleyerek bugünlere geldi. Bundan sonra ben Anadolu Ajansı'nın o vizyonu çerçevesinde beş büyük ajanstan biri olma hedefine çok büyük bir başarıyla ulaşacağı kanaatindeyim" dedi.



Türkiye'nin tanıtımına katkı yapacak



Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik de AA'nın Cumhuriyet tarihinin ilk kurumlarından biri olduğunu vurguladı.



AA'nın Türkiye'nin diplomatik atılımlarının duyurulması açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Çevik, "Biz Türkiye'nin BM nezdindeki daimi temsilcileri olarak böyle köklü bir kurumumuzun bizim yanımızda bizle beraber olmasından dolayı çok mutluyuz. İnşallah birlikte yapacağımız çalışmalar, Türkiye'nin çıkarları ve tanıtımını daha ileriye götürecektir" diye konuştu.



Çevik, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk nezdinde tüm AA'yı kutladığını belirterek, AA'ya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.





AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin