AA fotoğrafları dünya pazarında

Anadolu Ajansı dünyanın en ünlü fotoğraf ajanslarından birisiyle anlaşma imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
AA fotoğrafları dünya pazarında

Anadolu Ajansı, dünyanın en önemli fotoğraf ajanslarından biri olarak kabul edilen Getty Images ile işbirliği anlaşması imzaladı. AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflar artık Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’nın yanı sıra Kuzey ve Güney Amerika, İngiltere, Uzakdoğu olmak üzere geniş bir dağıtım ağına kavuşacak.



AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu, AA ile Getty Images arasındaki anlaşmanın stratejik bir işbirliği olduğunu, küreselleşme çalışmalarına büyük bir önem veren AA’nın bu anlaşma ile dünya pazarlarına ürünlerini sunma konusunda yeni bir kapı araladığını vurguladı. Çulcuoğlu; “Bu anlaşma ile Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’nın yanı sıra Amerika kıtası ve Uzakdoğu medyası da artık AA’nın fotoğraf gücünden yararlanacak” dedi.



“Anadolu Ajansı, birçok dünya ajansının ulaşamadığı bölgelerden fotoğraf servis ediyor. Güçlü Türkiye’nin güçlü ajansı olma yolunda hızla ilerleyen AA, fotoğraftaki performansını da önemli oranda yükseltti” diyen Çulcuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:



“Arakan’daki zulmü dünya AA’nın objektiflerinden öğrendi. Arap baharı ile ilgili fotoğraflarımız dünya medyasının en önemli kaynağı oldu. Yurt içinde de aynı durumdayız. AA, hayatı acısı, tatlısıyla fotoğraflara döküyor. Foto muhabirlerimizin dünyanın dört bir yanında her sıcak gelişmenin tanığı oluyor ve o anları fotoğraf karelerine aktararak ölümsüzleştiriyor. Şimdi bu fotoğrafları dünya medyasının kullanımına sunma konusunda önemli bir adım atmış olduk. Burada herkes kazanacak; Getty Images kazanacak, AA kazanacak ve AA’nın fotoğraflarını kullanacaklar kazanacak.”



AA küresel bir aktör olma yolunda



AA Görüntülü Haberler Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, Getty Images ile imzanan anlaşmanın AA’nın küreselleşme çalışmaları açısından önemli bir adım olduğunu kaydetti. Bu anlaşma ile AA’nın dünyadaki bilinilirlik düzeyinin hızla yükseleceğine işaret eden Sel, şunları söyledi:



“İki ajansın işbirliği sayesinde Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin Türkiye'de, Ortadoğu'da ve dünyanın değişik coğrafyalarında çektiği fotoğraflar başta Kuzey ve Güney Amerika olmak üzere geniş bir dağıtım ağına kavuşuyor.



Diğer ajanslarla gerçekleştirdiğimiz dağıtım anlaşmalarıyla birlikte artık Anadolu Ajansı’nın haber fotoğrafları dünyanın her köşesinde ulaşılabilir bir hale geliyor. Anadolu Ajansı’nın bilinirliği, markasının değeri artıyor, Anadolu Ajansıgerçekten uluslararası bir kimlik kazanıyor. AA gerçekleştirdiği kazançlı anlaşmalarla kendini haber fotoğrafı alanında küresel bir aktör olarak konumlandırıyor.”



Birinci sınıf fotoğraflar



Getty Images Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Fotoğraf Direktörü Georges De Keerle ise anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Keerle, “AA’nın dünya genelinde Getty Images tarafından temsil edilecek olması ihtimalinden dolayı çok heyecanlıyım.Anadolu Ajansı ve Getty Images’in bu ortaklıktan çok büyük faydalar elde edeceğine inanıyorum. Anadolu Ajansı’nın fotoğraf içeriği birinci sınıf ve dünya genelindeki medya tarafından görülmeyi ve kullanılmayı hakediyor” dedi.



Getty Images hakkında



Dünyanın önde gelen görüntü, video ve multimedya ürünleri geliştiricileri ve dağıtıcılarından olan Getty Images, müzik de dahil olmak üzere çeşitli formlarda yüksek kaliteli dijital içerik sağlıyor. Dünya genelinde 100'den fazla ülkedeki müşterilerine hizmet veren Getty Images, kreatif alanda ve medya sektöründe çalışanların, görüntü ve dijital içerik konusunda ilk başvurdukları adres olma özelliği taşıyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin