AA, Ermenilerle ilgili tepki çeken haberini sildi

Anadolu Ajansı (AA), “Ermenilerin Türklere yaptığı katliamlar tarihi kaynaklarda” başlığıyla yayınladığı haberi, gelen tepkilerin ardından sildi. Ajans haberi 'düzeltme' notuyla yeniden yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
AA, Ermenilerle ilgili tepki çeken haberini sildi

Anadolu Ajansı, Ermenileri hedef gösteren bir habere imza attı.

Ajansın, dün yayımlanan “Ermenilerin Türklere yaptığı katliamlar tarihi kaynaklarda” başlıklı haberinde “Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kürkçüoğlu, ‘Türkler tarihinde şehidi çok olan bir millettir. Emperyalist devletlerin oyununa gelen Ermeniler, tarih boyunca katliamlar yapmıştır’ dedi” ifadelerini kullandı.

Sendika64.org'un haberine göre sözkonusu haberi Twitter’da ise “‘Ermeniler tarih boyunca katliam yaptı’ Ermenilerin Türklere yaptığı katliamlar tarihi kaynaklarda” başlığıyla paylaşan AA’ya tepki yağdı. Tepkilerin ardından sözkonusu haberin ve sosyal medya paylaşımlarının silindiği görüldü. Bir süre sonra AA, “Düzeltme” notuyla haberi yeniden yayımladı.

AA, Ermenilerle ilgili tepki çeken haberini sildi

“Nefret diliyle toplumu zehirliyorsunuz”

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Twitter’da AA’nın haberini paylaşarak, “Devletin resmî ajansı böyle bir nefret dili kullanıyor. Yuh olsun! Ermeni halkına karşı kullandığınız nefret diliyle toplumu zehirliyorsunuz. Nefret söylemlerine son verin!” diye yazdı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan da “Nasıl bir nefret dili bu, kamu ajansı aracılığıyla… Nereye kadar vardıracaksınız bunu?” paylaşımında bulundu.

AA, Ermenilerle ilgili tepki çeken haberini sildi - Resim : 2

Aras Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş ise yaptığı paylaşımda “Çok yorgun, üzgün, kırgın ve kızgınım. Bu ülkede bir ermeni olarak dünyaya gelmiş olmak gerçekten korkunç bir deneyim. O deneyimin içinden kahrola ola geçiyoruz ve buna da hayat diyoruz. Peh” dedi.

AA, Ermenilerle ilgili tepki çeken haberini sildi - Resim : 3

Haber ve paylaşım silindi

Tepkiler sonrası AA’nın sözkonusu haberi ve paylaşımları sildiği görüldü.

AA, Ermenilerle ilgili tepki çeken haberini sildi - Resim : 4

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin