90'ların karanlık olaylarına bakan DGM savcısı Nusret Demiral öldü: Madımak, Uğur Mumcu cinayeti...

Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nin (DGM) en kritik davalara bakan sembol başsavcısı Nusret Demiral dün sabah, geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede öldü.

Google Haberlere Abone ol
90'ların karanlık olaylarına bakan DGM savcısı Nusret Demiral öldü: Madımak, Uğur Mumcu cinayeti...

Eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Başsavcısı Nusret Demiral, dün sabah geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Demiral, Türkiye Birleşik Komünist Partisi liderleri Haydar Kutlu ve Nihat Sargın; hayali ithalatçı Kemal Horzum ve DEP’li milletvekillerinin davaları; Doç. Dr. Bahriye Üçok, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu cinayetleri ve Sivas Madımak katliamı davası gibi birçok kritik dosyada savcılık görevini yürüttü.

Demiral emekli olduktan sonra MHP’den siyasete girdi. 1995’teki genel seçimlerde milletvekili adayı oldu. Seçim sürecinde “Ezan Türkçe okunsun” diyerek dikkatleri üzerine çekti. MHP baraj altında kalınca yönetim, Demiral’ın bu çıkışının partiye zarar verdiğini düşündü ve kendisini disiplin kuruluna sevk etti. Bu süreçten sonra Nusret Demiral aktif siyaseti bıraktı.

Eski DGM Başsavcısı Nusret Demiral,  için Karşıyaka Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Trakyalılar Vakfı'nın kurucusu Nusret Demiral'ın cenazesine vakıf üyeleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Demiral'ın cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra son yolculuğuna uğurlandı.

Etiketler 90'lar mhp
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin