80 yılda 15 kişi hayatını kaybetti. Yemen'deki kan davasında vali araya girdi. İki kabile arasındaki düşmanlık sona erdi

Yemen'de iki kabile arasındaki kan davasına devlet müdahil oldu. Valinin arabuluculuğu sayesinde 80 yıllık kan davası sona erdi. Kabileler arasındaki çatışmalarda 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Google Haberlere Abone ol
80 yılda 15 kişi hayatını kaybetti. Yemen'deki kan davasında vali araya girdi. İki kabile arasındaki düşmanlık sona erdi

Yemen'in güneydoğusundaki Şebve ilinin eski Valisi Muhammed Salih bin Adyu, iki kabile arasında 80 yıldır devam eden ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği kan davasını sona erdirdi.

Yemen yerel basınında yer alan habere göre, Bin Adyu, kendi kabilesi Al Adyu ile Al Avad bin Kamer kabilesi arasındaki kan davasını, hazırladığı "tahkim anlaşmasıyla" bitirdi.

Haberde, Al Adyu kabilesinin reisleri ile Şebve ve Ebyen illerinden kabile reislerinin, söz konusu "tahkim anlaşması" uyarınca Al Avad bin Kamer kabilesinin bölgesine gittiği belirtildi.

Bin Adyu'nun kan davasının sonlanması için iki oğlu Musab ve Enes Mehabis'i, Al Adyu ile Al Avad bin Kamer kabilesine sunduğu, söz konusu kabilenin de kısas uygulamaktan vazgeçip kan davalılarını bağışlamayı seçtiği kaydedildi.

Bin Adyu'nun kan davasının son bulması için oğullarını feda etmeyi göze alması ve diğer kabilenin de kan davasından vazgeçmesi ülkede geniş yankı buldu.

Yemen Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Abdullah el-Alimi söz konusu kan davasının sona ermesi için harcanan çabayı övdü.

Alimi, eski Şebve Valisi'ni telefonla arayarak söz konusu adımın tüm kabilelerce örnek alınması ve kan davalarına son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: A.A
Etiketler yemen kan davası vali
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin