78'liler Girişimi Sözcüsü ve yazar Celalettin Can'ın da denetimli serbestlik başvurusu reddedildi. Can cezaevine gönderildi

Gazeteci Barış Pehlivan'ın ardından 78’liler Girişimi Sözcüsü ve yazar Celalettin Can'ın da denetimli serbestlik başvurusu savcılık tarafından reddedildi. Can, gittiği Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde tutuklanarak Metris 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Google Haberlere Abone ol
78'liler Girişimi Sözcüsü ve yazar Celalettin Can'ın da denetimli serbestlik başvurusu reddedildi. Can cezaevine gönderildi

2016'da hakkında açılan kapatılma davasının ardından Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için 1 günlük yayın yönetmenliği yapan 78'liler Girişimi Sözcüsü, siyasi aktivist, yazar ve insan hakları savunucusu Celalettin Can, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

15 aylık kesinleşmiş mahkumiyet kararı 20 Ağustos 2023 tarihinde kendisine bildirilen Can, 28 Ağustos'ta Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne giderek avukatı aracılığıyla denetimi serbestlik başvurusunda bulunmuştu. 

Gazeteci Barış Pehlivan ardından  Can'ın da denetimli serbestlik başvurusu reddedildi. 

Can dün sabah saatlerinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne giden Can sağlık kontrolünün ardından tutuklanarak Metris 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

'Atatürk'e hakaret' suçundan tutuklu bulunan Fatih Tezcan, 22 Ağustos'ta denetimli serbestlikle kabul edilmesinin ardından cezaevinden tahliye edilmişti.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin