550 milyon liralık dev yatırım. Tokat Havalimanı resmen açıldı. Kente 5 yıl aradan sonra ilk uçak da iniş yaptı. Açılış töreninde Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Eski havalimanına büyük yolcu uçaklarının iniş yapamamasından dolayı 2017 yılında Tokat'ta uçak seferleri durdurulmuştu. 5 yıl aradan sonra Tokat'a ilk yolcu uçağı inerken, yaklaşık 550 milyon liraya mal olan havalimanı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Açılış öncesi Erdoğan açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
550 milyon liralık dev yatırım. Tokat Havalimanı resmen açıldı. Kente 5 yıl aradan sonra ilk uçak da iniş yaptı. Açılış töreninde Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Tokat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla havalimanı açılışı gerçekleştirildi.

Bugun Tokat Havalimanı'na da ilk yolcu uçağı iniş yaptı. 

Tokat'ta, mevcut havalimanının büyük gövdeli uçakların inişine elverişli olmaması nedeniyle Söngüt köyü arazisinde yapılan yeni havalimanı inşaatı tamamlandı. Yaklaşık 550 milyon liraya mal olan havalimanı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Açılış öncesi ilk yolcu uçağı da alana indi.

Türk Hava Yolları'na ait TK 2582 sefer numaralı Tokat isimli yolcu uçağı İstanbul Havalimanı'ndan 114 yolcusu ile saat 10.28'de Tokat Havalimanı'na iniş yaptı.

550 milyon liralık dev yatırım. Tokat Havalimanı resmen açıldı. Kente 5 yıl aradan sonra ilk uçak da iniş yaptı. Açılış töreninde Erdoğan'dan önemli açıklamalar

İstanbul'dan memleketlerine gelen yolcular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Eski havalimanına büyük yolcu uçaklarının iniş yapamamasından dolayı 2017 yılında kentte uçak seferleri durdurulmuştu. 5 yıl aradan sonra ilk yolcu uçağı kente inmiş oldu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tokat'ta 

 Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan uçak, kente iniş yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Tokat Havalimanı'nın açılış programına katılmak için Tokat’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçak yeni havalimanına iniş yaptı.

550 milyon liralık dev yatırım. Tokat Havalimanı resmen açıldı. Kente 5 yıl aradan sonra ilk uçak da iniş yaptı. Açılış töreninde Erdoğan'dan önemli açıklamalar - Resim : 3

İniş sonrası aprona yaklaşan Cumhurbaşkanlığı uçağı, itfaiye araçlarından sıkılan su ile karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağını görmek isteyen vatandaşlar ise havalimanını yüksekten gören bir noktaya çıkarak uçağın iniş anını cep telefonlarıyla görüntüledi.

Erdoğan'dan önemli açıklamalar;

Buradan Tokat'ın köylerindeki, mahallelerindeki, hanelerindeki kardeşlerime selamlarımı iletiyorum. Rabbim aramıza hiçbir haset sahibini sokmasın diliyorum.

MUHSİN YAZICIOĞLU MESAJI
Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi rahmetle yad ediyorum. Muhsin kardeşimin dava yolcuğunda her adımı, kendisinin 'Düz yaşayacağız, dik duracağız, doğru gideceğiz' sözüne uygun şekilde geçmiştir. Bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. 

"DÜN BRÜKSEL'DEYDİM, BUGÜN DE TOKAT'TAYIM"

Dün ben Brüksel'deydim, orada mesajlarımızı verdik, Türkiye olarak nerede durduğumuzu anlattık. Bugün de Tokat'tayım. Tokat bugün de eğitimdeki öncü rolünü sürdürüyor. Tokat'ın bizim gönlümüzde de ayrı bir yeri var. Tokat'ı hak ettiği hizmetlere kavuşturmaya özel önem veriyoruz. Yatırım bedeli yaklaşık 5 milyar lirayı bulan yüzlerce eser ve hizmetin resmi açılışını bugün bu meydanda yapıyoruz. Bu yatırımlar Tokat'a yakışır. Son 20 yılda Tokat'a kazandırdıklarımız var ki saatlerce anlatsam bitiremem. Yatırım tutarı 47 milyarı bulan yatırımları anlatayım. Eğitimde 2121 adet yeni derslik inşa ettik, üniversitemizi büyüttük. Toplam 62 spor tesisi kazandırdık. 6 adet yarı olimpik havuzun inşaatı devam ediyor. Ulaştırmada 16 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol vardı. Biz buna 278 kilometre ilave yaparak, 294 kilometreye ulaştırdık. Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz.

"15 AY KALDI, KAPI KAPI DOLAŞMAYA VAR MIYIZ?"
15 ay kaldı, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ana kademe, kadın kolları, gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Haziran 2023'te inanıyorum ki karşımdaki bu muhteşem tablo yeni bir destan yazacaktır. Zaten şu anda yazdınız. Tokat'a toplam 6 millet bahçesi kazandırıyoruz. Bu akşam çiftçilerimizle dertleşeceğiz. Cumhur İttifakı çiftçi buluşması. 

Artık dünyada modern toplumlar neyi yaşıyorsa, benim toplumum da bunu yaşayacak. Benim toplumum bu layık, biz bunu başardık. 

MUHALEFETE ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ TEPKİSİ
Türkiye büyük bir ülkedir. Binlerce yıllık devlet geleneğine sahip bir ülkeyiz. Türk Milleti büyük bir millettir. En zayıf, sıkıntılı döneminde yedi düvelin yüklendiği Çanakkale'yi düşmanlarına mezar eden bir milletiz. O Çanakkale'ye dünyanın 1 numaralı asma köprüsünü yaptık mı? Fiyatı ne biliyor musunuz? 2.5 milyar avro. Muhalefet konuşuyor. Muhalefete davet yaptık, gelin dedik. Bay Kemal gelmedi. Yanındakiler gelmedi. Gelin de bu heyecanı beraber paylaşalım, gelmediler. Biz milletimizle beraber açtık. Siz de Tokat'tan zaten izlediniz. Bu millet bunlara layık. Japonya 1 numaralı köprüye sahipti, onu geçtik biz 1 numara olduk. 

Gençler unutmayın, siz TEKNOFEST gençliğisiniz. Biz de eser ve hizmetleri ülkemize kazandırarak bu aziz millete layık olmayan gayret ediyoruz. 

"HAYAT PAHALILIĞI SORUNUNU AŞACAĞIZ"
Türkiye yaşadığı hayat pahalılığı sorununu aşacaktır. Ekonomide büyük mücadele yürütüyoruz. Hukuki ve idari önlemlerle bu sürecin yükünü azaltmaya çalışıyoruz. Açgözlülükten kaynaklı fiyat artışlarına karşı önlem alıyoruz.  Sabredersek, çalışmaya devam edersek, sağlam durursak, hepimizi güvenli, huzurlu bir geleceğin beklediğinden şüpheniz olmasın. Günü birlik sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Ekonomiden yaşanan çalkantılar tüm dünyada. Bizim diğerlerinden farkımız, biz bu süreci fırsata dönüştürdük. Asgari ücrette yaptığımız zamla en yüksek zammı yaptık. Bunun için diyorum ki 2023 çok önemli. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin